Новости

О највишим признањима
града 27. јула

Скупштина града разматраће на сједници која је најављена за четвртак, 27. јул, дневни ред од 11 тачака међу којима су приједлизи о додјели Великогоспојинске повеље са златним грбом града Полицијској станици Дервента и захвалница Младену Тодорићу и Васи Мичићу.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на дневном реду ће се наћи и приједлог Одлуке о оснивању Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Дервента, као и Информација о стању наркоманије на подручју града и мјере за њено сузбијање.

Ријечи ће бити и о приједлогу Одлуке о расписивању и одржавању избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју града, те приједлогу Одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад“ и Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад – Блок Запад“. На дневном реду је и приједлог Одлуке о продаји, непосредном погодбом, градског грађевинског земљишта у својини града, ради обликовања – комплетирања грађевинске честице, те приједлог Одлуке о утврђивању тржишне вриједности непокретности. Одборници ће разматрати и одлуку о продаји гараже у својини града путем усменог надметања.

Предсједник локалног парламента Мирко Земуновић упознао је и представнике клубова одборника да је заједно са потпредсједником Скупштине града Дарком Бећаревићем присуствовао јучерашњем састанку који је предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић организовао са руководствима скупштина градова и општина Српске са којима је разговарао о очувању надлежности Републике Српске и њених институција.

На том састанку усаглашена је заједничка изјава са позивом међународној заједници да ускрати подршку Кристијану Шмиту који није изабран у складу са процедуром и нема сагласност Савјета безбједности УН, те да се због неуставног дјеловања Уставног суда БиХ заштити имовина РС.

Ова изјава је основ за декларацију о неповредивости и заштити Републике Српске и њених институција, уставног капацитета и имовине која би требало да буде упућена на усвајање свим скупштинама општина и градова када буде усаглашена.

Related posts

УРЕЂЕН КАНАЛ ВУКОВИЈА

admin

Стара црква прославила
крсну славу

Derventski List

Пред одборницима 46 тачака дневног реда

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još