Новости

О највишим признањима
града 27. јула

Скупштина града разматраће на сједници која је најављена за четвртак, 27. јул, дневни ред од 11 тачака међу којима су приједлизи о додјели Великогоспојинске повеље са златним грбом града Полицијској станици Дервента и захвалница Младену Тодорићу и Васи Мичићу.

Усаглашено је то на данашњој сједници скупштинског Колегијума, а на дневном реду ће се наћи и приједлог Одлуке о оснивању Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Дервента, као и Информација о стању наркоманије на подручју града и мјере за њено сузбијање.

Ријечи ће бити и о приједлогу Одлуке о расписивању и одржавању избора за чланове савјета мјесних заједница на подручју града, те приједлогу Одлуке о изради измјене дијела Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад“ и Регулационог плана „Центар Исток – Центар Запад – Блок Запад“. На дневном реду је и приједлог Одлуке о продаји, непосредном погодбом, градског грађевинског земљишта у својини града, ради обликовања – комплетирања грађевинске честице, те приједлог Одлуке о утврђивању тржишне вриједности непокретности. Одборници ће разматрати и одлуку о продаји гараже у својини града путем усменог надметања.

Предсједник локалног парламента Мирко Земуновић упознао је и представнике клубова одборника да је заједно са потпредсједником Скупштине града Дарком Бећаревићем присуствовао јучерашњем састанку који је предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић организовао са руководствима скупштина градова и општина Српске са којима је разговарао о очувању надлежности Републике Српске и њених институција.

На том састанку усаглашена је заједничка изјава са позивом међународној заједници да ускрати подршку Кристијану Шмиту који није изабран у складу са процедуром и нема сагласност Савјета безбједности УН, те да се због неуставног дјеловања Уставног суда БиХ заштити имовина РС.

Ова изјава је основ за декларацију о неповредивости и заштити Републике Српске и њених институција, уставног капацитета и имовине која би требало да буде упућена на усвајање свим скупштинама општина и градова када буде усаглашена.

Related posts

Дефинисано учешће корисника у осињском водоводу

admin

Употреба оружја одраз
слабости, а не снаге

Derventski List

Дјеца уз молитву упутила
стихове Светитељу Сави

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još