ДруштвоРС-РЕГИЈА

Повећање плата за 100 КМ у више сектора

Влада Републике Српске утврдила је данас по хитном поступку законске приједлоге којим се предвиђа повећање плата запосленим у јавним службама, здравственом сектору, полицији, просвјети, правосуђу, култури и јавној управи.

Разлог за доношење ових закона је увећање платних коефицијената за запослене у јавним установама у области здравства и јавним службама Републике Српске, а у циљу побољшања материјалног положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту и то тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Ови закони представљају једну од мјера Владе Републике Српске које доприносе привредном расту и повећању плата радника, као и побољшању економско-социјалног положаја запослених у јавним установама у области здравства РС.

Влада је утврдила, по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у области високог образовања и студентског стандарда, Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у основним и средњим школама и ђачким домовима, Приједлог закона о измјени Закона о платама запослених у области културе, те Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у органима управе.

Разлог за доношење ових закона је увећање платних коефицијената за запослене у наведеним областима, а с циљем побољшања материјалог положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту, на начин да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.

Такође, Влада Републике Српске утврдила је, по хитном постуку и Приједлог закона о измјенама Закона о платама запослених у институцијама правосуђа Републике Спрске. Разлог за доношење овог закона је увећање платних коефицијената за запослене у институцијама правосуђа, осим плата носилаца правосудних функција (судија и тужилаца), а у циљу побољшања материјалног положаја запослених. Платни коефицијенти се увећавају у одређеном проценту и то тако да сви запослени остваре увећање плате од 100 КМ.

Related posts

Годишњи концерт СКУД-а „Дервента“ вечерас

admin

Истиче рок за подношење годишњих пореских пријава

admin

Могућ упис у још три занимања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još