Конкурси

ПОЗИВ ВОЛОНТЕРИМА

ОПШТИНА ДЕРВЕНТА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА СТАМБЕНО-

КОМУНАЛНЕ ПОСЛОВЕ

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

 

Сходно закону о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама Републике Српске (Сл. гласник РС бр 121/12 и 46/17), а у односу на тренутну ситуацију и превентивно дјеловање органа Републике Српске и Општинске управе Дервента, те могуће ширење пандемије вируса корона, Републичка управа цивилне заштите РС упутила је Јавни позив за пријаву, ангажовање и организовање мреже волонтера који би према исказаним потребама обављали доставу хране и лијекова особама старијим од 60 година на простору свих општина у РС.

С тим у вези, Одјељење за стамбено-комуналне послове, Цивилна заштита општине Дервента, позива грађане млађе животне доби да се добровољно пријаве у Цивилну заштиту како би по потреби били ангажовани и упућивани за пружање помоћи при достављању основних животних намирница и лијекова старијим особама на подручју општине, односно лицима која су посебно угрожена овим вирусом, а чије ће кретање бити ограничено искључиво на адресу становања.

Молимо заинтересована лица да се пријаве на број телефона 053/331-440 како би били укључени у пружање помоћи старијима. Будући волонтери могу се пријавити и лично на портирници Општинске управе Дервента при чему ће на лицу мјеста попунити упитник за волонтера Цивилне заштите РС.

Related posts

ОГЛАС

admin

Поништење конкурса за начелнике одјељења

admin

Обавјештење о усклађивању
редова вожње за 2023. годину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još