ИЗДВОЈЕНОНовости

Поклони за Луку Тадића, првог Дервенћанина рођеног у 2022.

Дјечак Лука Тадић из Горње Лупљанице први је Дервенћанин рођен у 2022. години, а представници Градске управе посјетили су данас породицу Тадић и даровали најмлађег суграђанина.

Драгана Тадић је 5. јануара у добојској болници на свијет донијела треће дијете.

– Лука је рођен 20 минута послије поноћи и био је тежак 3.700 килограма, а дугачак 56 центиметара. Пород је добро прошао, беба је добро и ја се супер опорављам. Супруг и ја имамо сина Сергеја старог четири године и двоипогодишњу дјевојчицу Ивану и лијепо смо се уклопили. Иде све својим током, лијепо је и уживам и ја у њима, а и они са мном – каже Драгана додавши да супруг Данијел ради, а да је и она запослена.

Дукат, дјечија колица, играчке и друге пригодне поклоне породици Тадић уручио је замјеник градоначелника Синиша Јефтић уз честитке.

– Честитам породици на принови и нашем најмлађем суграђанину долазак на свијет. Велика је радост што је Лука треће дијете у породици и у име градоначелника и у своје име, желим да им пожелим све најбоље – рекао је Јефтић подсјетивши на пронаталитетне мјере које Градска управа реализује дуги низ година.

Јефтић је најавио и новине када је подршка породици у питању.

– Ми смо до сада награђивали свако треће и сљедеће дијете у породици са по 600 марака, близанце и тројке са по 1.000 марака и та средства се редовно планирају у буџету. На иницијативу градоначелника, план је да свако новорођено дијете у будућем периоду буде даровано одређеним износом – додао је Јефтић.

Према подацима Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у 2019. години рођено је 190 Дервенћана, док су у 2020. рођена 33 дјетета више, односно укупно 223 нових суграђана.

Related posts

Васкршња трпеза
драстично скупља

Derventski List

Представљени планови „Амике“

admin

Повећана борачка
примања за 2023. годину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još