ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА 29 НОВИХ СТИПЕНДИСТА

Нових 29 студената прве године студија потписало је данас са начелником општине Милорадом Симићем уговор о стипендирању.

Овогодишња листа стипендиста проширена је након што је измијењен правилник о стипендирању, па су шансу да добију овај вид подршке из општинског буџета добили сви студенти прве године студија, без обзира на број бодова освојених на пријемном испиту.

  • Наш правилник није предвиђао да студенти прве године буду стипендирани, осим ако су освојили 90 и више бодова на квалификацијама. С обзиром да је помален број студената ове године раније добио стипендију, а да је пара преостало, одлучили смо се да измијенимо правилник. Честитам овим младим људима, којима је то више сатисфакција, него помоћ, али је једна сигурност. Никад први у мјесецу није дошао, а да студентима није уплаћена стипендија крајем претходног мјесеца – рекао је Симић честитајући Васкрс свим православним вјериницима.

Студенти су истакли да им много значи што су постали општински стипендисти.

Бруцош на Машинском факултету у Новом Саду Валентина Ђураш казала је да ће јој стипендија добро доћи.

  • Мислим да нам је то добра мотивација за даљи рад и труд, -казала је Ђурашева.

Из буџета општине за стипендије у овој години издвојено је 209.000 марака, а са ових 29 студената број укупних стипендиста општине повећан је на 161 студента. Осим њих, општинску стипендију мјесечно добија и десет ученика средњих школа.

Related posts

„Женско срце у шињелу“ прича о исконској храбрости

admin

Петница вјетар у леђа за
корачање стазама науке

Derventski List

Дијелови града у
понедјељак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još