ИЗДВОЈЕНОНовости

Почела изградња канализационе
мреже за 154 домаћинства

Изградњом канализационе мреже у Улици Стевана Синђелића у Омерагићима и у Новом насељу вишегодишњи проблем 154 домаћинства постаје прошлост, а почетак радова мјештани су дочекали са посебном радошћу.

Ријеч је о пројекту којим ће Улица Стевана Синђелића добити фекални колектор у дужининод 2,5 километара за 123 прикључка, а у Новом насељу на потезу 500 метара 31 корисник биће прикључен на канализациону мрежу. За радове је град обезбиједио 580.000 марака, а преостали износ мјештани.

Радове је обишао и градоначелник Милорад Симић са сарадницима.

-Локална заједница је обезбједила 580.000 марака, а 154 домаћинства по 1.000 марака на име прикључка, и увјерили смо се да је посао у пуном јеку. Ради се о веома озбиљном пројекту у вриједности од 733.800 марака – рекао је Симић и нагласио важност да сви испоштују свој дио учешћа у реализацији пројекта.

Задовољство због почетка радова изразио је Владимир Холовка.

– Истински ми је драго што је одобрен овај пројекат, захваљујући градоначелнику и његовом тиму, који су препознали наше потребе – рекао је Холовка који је изразио наду да ће извођач радова уговорене обавезе извршити на вријеме.

-Након завршетка ових радова биће нам много олакшан живот, канализација је била пријеко потребна. У овој улици сам рођен и она је асфалтирана 1976. године – рекао је Холовка.

И мјештанин Љубиша Самарџић поздравио је почетак радова.

– Неће бити више отпадних вода и свега другог што нас је мучило годинама – рекао је Самарџић.

Биљана Стојчић, која надзире пројекат, нагласила је да ће динамика извођења радова зависити од временских прилика, да је извођач радова спреман ушао у посао, да има довољно материја, механизације и радника за обављање посла.

-У току су ископи земљишта, а слиједи постављање полиестерских шахтова, а послије тога почиње изградња кућних прикључака за становнике – казала је Стојчићева наводећи да ће у Улици Стевана Синђелића бити изграђена и препумпна станица за потребе колектора.

Рок за завршетак радова у Омерагићима је 200 календарских дана, а у Новом насељу 120 календарских дана од увођења извођача у посао.

Related posts

Неколико насеља данас без струје

Derventski List

Пољопривредницима бесповратна средства са набавку механизације

admin

Чувати сјећање на храброст бораца против фашизма

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još