ИЗДВОЈЕНОНовости

Почела исплата
борачког додатка

Исплата мјесечног борачког додатка и личних инвалиднина за октобар почела је данас, а на подручју Дервенте право на додатак има 3.130 бораца.

Ово је први пут да се мјесечни борачки додатак исплаћује за борце који су ово право остварили послије доношења нове уредбе о борачком додатку, а таквих је 1.606 бораца у Дервенти. Осим тога, је 226 захтјева за додатак је у поступку обраде.

Додатак је данас исплаћен корисницима који су се одлучили да исплате примају путем текућих рачуна у банкама, док ће корисницима који новац примају путем „Пошта РС“ исплата почети сутра.

Из Градске борачке организације саопштено је да поздрављају почетак исплате јединственог мјесечног борачког додатка уз напомену да се очекује да Влада поштује и остале одредбе недавно потписаног меморандума. На овај начин, истичу, исправљена је неправда према борцима који су дуг отаџбини у тешким временима одужили часно, али су из различитих разлога категоризовани као борци шесте или седме категорије.

Право на мјесечни борачки додатак имају сви борци старији од 45 година, а његова висина зависи од броја мјесеци проведених у зони борбених дејстава.

Related posts

Свечаност, посебно издање
и нови изглед за 110. рођендан

Derventski List

Савремена знања и модерни кабинети главни адути

admin

ОСВЕШТАЊЕ СТАРЕ ЦРКВЕ 28. МАЈА, НА СПАСОВДАН

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: