Uncategorized @bs

Пред одборницима неке
од најважнијих тема

Обиман дневни ред засједања Скупштине града које је заказано за сутра у подне, чиниле неке од најзначајнијих тема за град, између осталих планови капиталних улагања и подстицаја за развој пољоприведе и села за ову годину, као и приједлог за опозив потпредсједника парламента Маринка Николаша.

Како је предвиђено дневним редом, пред одборницима се треба наћи Приједлог плана капиталних улагања за ову годину вриједан 1,5 милиона КМ, као и програм пољопривредних подстицаја „тежак“ 485.000 КМ. Осим тога, ријечи би требало да буде и о извршењу буџета града за протеклу годину, као и о извјештајима о раду Скупштине, сталних радних тијела парламента, и раду о градоначелника и Градске управе у 2022. години.

Такође, на дневном реду је и Реализацији програма санације и одржавања локалних путних праваца, програма заједничке комуналне потрошње и уређења градског грађевинског земљишта у 2022. години.

Одборници треба да се изјасне и о раду у органима „Комуналца“, као и о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга (корекције цијена испоруке воде, коришћења канализације, прикупљања одвоза и депоновања чврстог отпада за кориснике из категорије домаћинстава), те о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга на јавном гробљу у Улици 1. маја, којим управља „Комуналац“.

Између осталог, предвиђена је и расправа о пословању и годишњем обрачуну Дома здравља, вртића „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра и „Дервентског листа и Радио Дервенте“ за прошлу годину. На дневном реду је, између осталог, и Информација о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине у протеклој години.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još