Пред одборницима неке
од најважнијих тема

Обиман дневни ред засједања Скупштине града које је заказано за сутра у подне, чиниле неке од најзначајнијих тема за град, између осталих планови капиталних улагања и подстицаја за развој пољоприведе и села за ову годину, као и приједлог за опозив потпредсједника парламента Маринка Николаша.

Како је предвиђено дневним редом, пред одборницима се треба наћи Приједлог плана капиталних улагања за ову годину вриједан 1,5 милиона КМ, као и програм пољопривредних подстицаја „тежак“ 485.000 КМ. Осим тога, ријечи би требало да буде и о извршењу буџета града за протеклу годину, као и о извјештајима о раду Скупштине, сталних радних тијела парламента, и раду о градоначелника и Градске управе у 2022. години.

Такође, на дневном реду је и Реализацији програма санације и одржавања локалних путних праваца, програма заједничке комуналне потрошње и уређења градског грађевинског земљишта у 2022. години.

Одборници треба да се изјасне и о раду у органима „Комуналца“, као и о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга (корекције цијена испоруке воде, коришћења канализације, прикупљања одвоза и депоновања чврстог отпада за кориснике из категорије домаћинстава), те о Приједлогу одлуке о давању сагласности на Одлуку о утврђивању цијена комуналних услуга на јавном гробљу у Улици 1. маја, којим управља „Комуналац“.

Између осталог, предвиђена је и расправа о пословању и годишњем обрачуну Дома здравља, вртића „Трол“, Центра за социјални рад, Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Спортског центра, Центра за културу, Туристичке организације, Геронтолошког центра и „Дервентског листа и Радио Дервенте“ за прошлу годину. На дневном реду је, између осталог, и Информација о стању јавног реда и мира, безбједности грађана и имовине у протеклој години.

Related posts

Плес и дјечија радост
царовали градским тргом

Derventski List

Електро струка дефицитарна

Derventski List

Вјечно поштовати
изгубљена 43 живота

Derventski List

Фризер тражено и
перспективно занимање

Derventski List

Ухапшен осумњичени
за крађу алата

Derventski List

Завршна свечаност пројекта
„Растимо уз плес“ сутра

Derventski List

Кадети „Укрине“ одлично
парирали вршњацима

Derventski List

Одличја изборило
55 каратиста

Derventski List

Ажуриран списак корисника
регресираног дизела

Derventski List

Стотину малишана спремних за
школу опростило се од вртића

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još