Друштво

Пред суграђанима рукотворине
проткане дервентским везом

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у сриједу, 28. фебруара, у 18 часова биће отворена изложба под називом „Вриједне женске руке чувају традицију од заборава“ која ће представити рукотворине са мотивима дервентског веза.

Пред суграђанима ће се наћи радови настали током радионица веза, шивања и осликавања предмета које су заједничким снагама организовале библиотека и Удружење жена „Дервента“.

Циљ изложбе, како је казала директорица библиотеке Мирјана Плиснић, јесте чување традиције од заборава.

– Радионица веза је настала из жеље да се што више омасови познавање дервентског веза. Надамо се да ће се у неком наредном периоду детаљи веза налазити на разним сувенирима и тканинама и да ће као такви бити препознатљиви широј јавности – казала је Плиснићева додавши библиотека његује одличну сарадњу са дервентским Удружењем жена, а која ће бити настављена и у будућности.

Изложба, која ће бити постављена у оквиру Етнолошке поставке Завичајне збирке Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, биће доступна седам дана и то радним данима од 7.30 до 15.30 часова.

Related posts

Борцима који тешко живе уручени пакети помоћи

admin

Без нових уписаних ђака у другом јулском уписном року

admin

СОЧАНИЧАНИ САВЛАДАЛИ ВЕПРА ОД 220 КГ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još