Друштво

Преминуо др Борислав Раилић

Др Борислав Раилић, Дервенћанин и пензионисани професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци, преминуо је јуче у Београду у 73. години, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Раилић је рођен 25. септембра 1951. године у Горњем Детлаку, а основне студије завршио је на Пољопривредном  факултету Универзитета у Новом Саду 1981. године, гдје је стекао звање дипломирани инжењер пољопривреде. На Факултету пољопривредних знаности Свеучилишта у Загребу, магистрирао је 1991. године са темом магистарског рада ,,Утицај структуре транспортног воза и удаљености парцеле на ефикасност транспорта“, а докторску тезу ,,Ефикасност механизоване бербе и сушења дувана“ одбранио је 2002. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Бањалуци био је ангажован од 1994. године, гдје је биран у сарадничка и наставничка звања до редовног професора. Од 2005. до 2007. године био је и продекан за научноистраживачки рад на Пољопривредном факултету, а касније и  члан Управног одбора Универзитета.

У периоду од 1981. године до 1992. године био је запослен у пољопривредном предузећу ,,Пољопривредик“ из Дервенте, као директор ООУР-а, док је у периоду од маја 1997. године до маја 1998. године обављао и послове на пројекту обнове пољопривредне механизације на ратом опустошеним подручјима општина Мркоњић Град, Рибник и Шипово, при канцеларији за имплементацију пројеката Свјетске банке, као менаџер за механизацију испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Тачан датум комеморације поводом смрти проф. Раилића и сахране биће накнадно саопштени.

Related posts

У „ЗЛАТНОМ ЛУГУ“ ПРЕДУЗЕТЕ СВЕ ПРОПИСАНЕ МЈЕРЕ

admin

ЛОГОПЕДСКА ОРДИНАЦИЈА НАСТАВЉА СА РАДОМ

admin

Почела нова школска година,
пријеми и поклони за првачиће

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još