Друштво

Преминуо др Борислав Раилић

Др Борислав Раилић, Дервенћанин и пензионисани професор Пољопривредног факултета Универзитета у Бањалуци, преминуо је јуче у Београду у 73. години, саопштено је из Универзитета у Бањалуци.

Раилић је рођен 25. септембра 1951. године у Горњем Детлаку, а основне студије завршио је на Пољопривредном  факултету Универзитета у Новом Саду 1981. године, гдје је стекао звање дипломирани инжењер пољопривреде. На Факултету пољопривредних знаности Свеучилишта у Загребу, магистрирао је 1991. године са темом магистарског рада ,,Утицај структуре транспортног воза и удаљености парцеле на ефикасност транспорта“, а докторску тезу ,,Ефикасност механизоване бербе и сушења дувана“ одбранио је 2002. године на Пољопривредном факултету Универзитета у Новом Саду.

На Универзитету у Бањалуци био је ангажован од 1994. године, гдје је биран у сарадничка и наставничка звања до редовног професора. Од 2005. до 2007. године био је и продекан за научноистраживачки рад на Пољопривредном факултету, а касније и  члан Управног одбора Универзитета.

У периоду од 1981. године до 1992. године био је запослен у пољопривредном предузећу ,,Пољопривредик“ из Дервенте, као директор ООУР-а, док је у периоду од маја 1997. године до маја 1998. године обављао и послове на пројекту обнове пољопривредне механизације на ратом опустошеним подручјима општина Мркоњић Град, Рибник и Шипово, при канцеларији за имплементацију пројеката Свјетске банке, као менаџер за механизацију испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Тачан датум комеморације поводом смрти проф. Раилића и сахране биће накнадно саопштени.

Related posts

„БАМБИЈУ“ ДОНИРАН БЕСКОНТАКТНИ ТОПЛОМЈЕР

admin

Појачано присуство полиције поред школа

admin

Усвојени програмски документи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još