ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ДО 26. ЈАНУАРА

Овогодишњим буџетом општине Дервента за стипендирање студената и надарених ученика средњих школа предвиђено је 200.000 марака, а пријаве за додјелу стипендија су у току.

Конкурс за додјелу стипендија редовним студентима и надареним ученицима средњих школа у школској 2019/2020. години општине Дервента расписан је 26. децембра и отворен је 30. дана, а одређени број пријава већ је пристигао.

Право на стипендију општине Дервента имају сви редовни студенти првог циклуса студија који су први пут уписани у прву и више године студија, дјеца погинулих и несталих бораца и цивилних жртава рата, дјеца без оба родитеља, студенти из социјално-угрожених породица, надарени ученици средњих школа и средњошколци без оба родитеља.

У Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности истичу да је до сада запримљено 30 захтјева за стипендију нових студената, а пријаве на конкурс послало је и осам средњошколаца.

– Од 30 пристиглих захтјева, 17 су предали студенти прве године студија. Студенти који су до сада добијали стипендију општине до краја децембра требало је да доставе потврду о упису наредне године студија, чиме се њихов уговор о стипендирању продужава, а они који нису до сада добијали стипендију могу да се пријаве до 26. јануара. До сада је 101 студент предао потврду о упису нове академске године и њима ће на рачун бити уплаћена јануарска стипендија – рекао је начелник одјељења Славен Пашалић.

Он је подсјетио да је лани измијењен правилник о стипендирању те се сада узимају у разматрање и студенти прве године који на пријемном испиту освоје и мање од 90 бодова.

– Општина Дервента сваке године издваја довољно средстава за стипендије свим студентима јавних факултета који испуњавају услове конкурса, а надамо се да ће и ове године сви ти студенти постати и остати општински стипендисти – рекао је Пашалић.

Након истека рока за предају докумената, комисија ће рангирати кандидате и са онима који испуњавају услове начелник општине ће потписати уговоре о стипендирању.

Објава

Дервентски лист од 26. децембра објављује у свом штампаном издању конкурс за додјелу стипендија, а текст конкурса доступан је и на интернет страници www.derventskilist.net у рубрици „Конкурси“.

Листа стипендиста

Након утврђивања коначне листе студената и ученика којима се одобрава стипендија за школску 2019/2020. годину, она ће бити објављена у Дервентском листу, на огласној табли општине Дервента и на веб страници www.derventa.ba.

конкурс стипендије

Related posts

Корона десетковала одјељења

admin

Игор Тривић почео
да прима лијек

Derventski List

НОВИ ПЕДИЈАТАР ОД 1. АПРИЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još