Друштво

Пјеснички споменак бањалучким бебама у част

Дервентска пјесникиња Драгица Ђекић стиховима је подигла споменик за 12 бањалучких беба од чије се трагичне судбине навршило 30 година.

Пјесникиња кроз књигу сјећања указује на погубност одлука и трагедију која се могла избјећи, исказујући саосјећање и љубав према невиним жртвама и њиховим најмилијим.

– Осјећала сам и осјећам да сам им дужна овај пјеснички споменак као човјек који безмјерно воли дјецу, како дјечији писац и као неко ко је цијели свој живот посветио дјеци. Стално сам осјећала дуг према овим невиним бићима, њиховим најмилијим, као и свој страдалој дјеци у рату од 1992. до 1995. године и свој дјеци свијета која страдају диљем меридијана ни крива ни дужна због самовоље, злих намјера и окрутности моћника који држе у својим рукама животе свих, па и најбеспомоћнијих и најнедужнијих бића – навела је ауторка.

Драгица Ђекић рођена је 1952. године у Подновљу. Професор је српског језика и књижевности и до сад је објавила више пјесничких књига, те била заступљена у више антологија дјечије поезије. У Дервенти је покренула и издавала први ђачки лист у РС под називом „Ђачко перо“, а организовала је и дјечије фестивале. Пјесме су јој превођене на македонски и руски језик, а објављиване су у РС, Србији, Хрватској, Македонији и Русији. Члан је удружења књижевника РС и Србије.

Related posts

Славски обред поводом Светог Саве у недјељу

admin

Помоћ за гријање од 476 КМ
добиће 67.731 особа

Derventski List

ЂАЦИ ВОЛОНТЕРИ УЉЕПШАЛИ ДАН „ТРОЛОВЦИМА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još