ИЗДВОЈЕНОНовости

РАЗМОТРЕНА ПИТАЊА ИЗ ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ у Дервенти присуствовао састанку директора јавних установа социјалне заштите, чији је оснивач Влада Републике Српске.

Тема састанка био је начин финансирања установа социјалне заштите, а разматрани су и одређени модели који би унаприједили ово питање.

– Једна од тема била је и геријатријска психијатрија. С обзиром на демократско старење становништва и на потребе које се стављају пред ове установе, потражићемо начин како да уредимо ту област. Ове године у плану имамо доношење новог закона о менталном здрављу, а испред нас су и двије стратегије које су тренутно у изради, и то Стратегија за стара лица РС и Стратегија заштите менталног здравља – рекао је Шеранић.

Директор Центра „Будућност“ Владан Поповић изразио је задовољство чињеницом што је први састанак установа социјалне заштите организован у Дервенти.

– Састанак је био веома конструктиван. Ми смо инсистирали на проширењу услуга, уважавајући савремене трендове у области којом се ми бавимо. Увидјели смо да поред смјештаја и школовања корисника, морамо проширити дјеловање, да почнемо пружати услуге на терену – казао је Поповић.

Шеранић се претходно састао и са начелником општине Милорадом Симићем.

Related posts

Васкршња трпеза
драстично скупља

Derventski List

ДЕРВЕНЋАНИ ДРУГИ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ

admin

СКУД „ДЕРВЕНТА“ ПРОСЛАВЉА 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još