ДруштвоРС-РЕГИЈА

Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је данас конкурс за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове.

На конкурс могу да се пријаве лица која су закључила уговор са комерцијалном банком која пласира кредите из кредитне линије Инвестиционо – развојне банке Републике Српске и у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању имају до навршених 35 година живота.

– Право на субвенцију каматне стопе има и судужник као брачни партнер лицу које је закључило уговор са комерцијалном банком која врши пласман кредитних средстава из кредитне линије Инвестиционо – развојне банке Републике Српске, а у тренутку закључивања уговора са банком о стамбеном кредитирању судужник има до навршених 35 година живота (у том случају пријаву на конкурс подноси судужник) – навели су из министарства додајући да подносиоци захтјева морају имати пребивалиште у  Републици Српској.

Конкурс је отворен до 12. септембра, а апликациона форма за подношење захтјева за додјелу субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове може се преузети на сајту Владе РС.

На конкурс се не пријављују лица која су већ корисници субвенције камaтне стопе по датом стамбеном кредиту, јер једном додијељена субвенција важи до краја отплате кредита.

Related posts

Пристижу донације
за изградњу куће

Derventski List

Преминуо Савко Пећић

admin

Желим да искористим све могућности кулинарства

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još