Друштво

Расписан конкурс за упис студената

Универзитет у Бањалуци расписао је конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2021/2022. години.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим факултетима Универзитета у Бањалуци почиње 21. јуна, а завршава се 25. јуна (пријем докумената се врши сваким радним даном).

Полагање пријемног испита планирано је за 28. јун 2021. године у девет часова, а пријемни испит на Медицинском факултету почиње у 14 часова. Резултати конкурса биће објављени 30. јуна до 14 часова, а ппис примљених кандидата почиње 5. јула, а завршава се 9. јула.

На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци полагање пријемног испита траје од 28. јуна до 2. јула од девет часова, а објављивање резултата конкурса је 2. јула у 16 часова, а коначне ранг-листе 5. јула. Упис примљених кандидата почиње 6. јула, а завршава се 9. јула.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита одржаће се 28. и 29. јула са почетком у седам часова.

Други уписни рок организоваће факултети/Академија умјетности који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 30. августа 2021. године, а завршава 3. септембра 2021. године. Полагање пријемног испита је 6. септембра 2021. године у девет часова на свим чланицама Универзитета. Објављивање резултата конкурса је до 8. септембра 2021. године до 14 часова. Упис примљених кандидата почиње 13. септембра и траје до 17. септембра 2021. године.

На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом року траје од 6. до 10. септембра од девет часова. Објављивање резултата конкурса је 10. септембра до 16 часова, а коначне ранг -листе до 13. септембра 2021. године. Упис примљених кандидата почиње 14. септембра, а завршава се 17. септембра 2021. године.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом уписном року одржаће се 6. септембра 2021. године у седам часова.

Конкурсни рокови – други и трећи циклус студија

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 21. јуна до 22. октобра 2021. године, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи и роковима за упис биће доступне најкасније до 26. октобра 2021. године на интернет страницама факултета/Академије умјетности.

Љекарско увјерење

Кандидати који конкуришу за пријем на Факултет безбједносних наука и Факултет физичког васпитања и спорта, љекарско увјерење достављају приликом пријаве на конкурс, а остали кандидати љекарско увјерење достављају приликом уписа.

Љекарска увјерења се издају у Медицинском специјалистичком центру Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, Булевар војводе Петра Бојовића 1А, Бањалука (IV павиљон Студентског центра у Студентском граду, Кампус Универзитета у Бањалуци), број телефона: 051/301-324, радним данима од осам до 18 часова. Кандидати који се пријављују за Рударски факултет, љекарско увјерење могу извадити у мјесту пребивалишта.

 

Related posts

Напредује изградња куће за породицу Драгојевић

admin

„Лајком“ подржите избор
најбоље празничне фотографије

Derventski List

Дружење више од 600 ловаца за старт нове ловне сезоне

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još