Друштво

Расписан конкурс за упис студената

Универзитет у Бањалуци расписао је конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2021/2022. години.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим факултетима Универзитета у Бањалуци почиње 21. јуна, а завршава се 25. јуна (пријем докумената се врши сваким радним даном).

Полагање пријемног испита планирано је за 28. јун 2021. године у девет часова, а пријемни испит на Медицинском факултету почиње у 14 часова. Резултати конкурса биће објављени 30. јуна до 14 часова, а ппис примљених кандидата почиње 5. јула, а завршава се 9. јула.

На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци полагање пријемног испита траје од 28. јуна до 2. јула од девет часова, а објављивање резултата конкурса је 2. јула у 16 часова, а коначне ранг-листе 5. јула. Упис примљених кандидата почиње 6. јула, а завршава се 9. јула.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита одржаће се 28. и 29. јула са почетком у седам часова.

Други уписни рок организоваће факултети/Академија умјетности који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 30. августа 2021. године, а завршава 3. септембра 2021. године. Полагање пријемног испита је 6. септембра 2021. године у девет часова на свим чланицама Универзитета. Објављивање резултата конкурса је до 8. септембра 2021. године до 14 часова. Упис примљених кандидата почиње 13. септембра и траје до 17. септембра 2021. године.

На Академији умјетности Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом року траје од 6. до 10. септембра од девет часова. Објављивање резултата конкурса је 10. септембра до 16 часова, а коначне ранг -листе до 13. септембра 2021. године. Упис примљених кандидата почиње 14. септембра, а завршава се 17. септембра 2021. године.

На Факултету безбједносних наука Универзитета у Бањалуци полагање пријемног испита у другом уписном року одржаће се 6. септембра 2021. године у седам часова.

Конкурсни рокови – други и трећи циклус студија

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 21. јуна до 22. октобра 2021. године, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи и роковима за упис биће доступне најкасније до 26. октобра 2021. године на интернет страницама факултета/Академије умјетности.

Љекарско увјерење

Кандидати који конкуришу за пријем на Факултет безбједносних наука и Факултет физичког васпитања и спорта, љекарско увјерење достављају приликом пријаве на конкурс, а остали кандидати љекарско увјерење достављају приликом уписа.

Љекарска увјерења се издају у Медицинском специјалистичком центру Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци, Булевар војводе Петра Бојовића 1А, Бањалука (IV павиљон Студентског центра у Студентском граду, Кампус Универзитета у Бањалуци), број телефона: 051/301-324, радним данима од осам до 18 часова. Кандидати који се пријављују за Рударски факултет, љекарско увјерење могу извадити у мјесту пребивалишта.

 

Related posts

Божићни пост почиње сутра

admin

У понуди нови
смјерови и струке

Derventski List

Бесплатна чланарина за даме поводом 8. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još