ДруштвоИЗДВОЈЕНО

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОЛАКШАВА ЖИВОТ

Седам ратних – војних инвалида и четворо чланова породица погинулих бораца боравило је десет дана на рехабилитацији у Бањи Слатина.

Током боравка у бањи чланове породица погинулих и РВИ посјетили су начелник општине Дервента Милорад Симић и предсједник ОБО Дервента Чедо Вујичић показавши на тај начин на припадници ове категорије становника нису заборављени.

– Бањско – климатска рехабилитација је једно од права дефинисаних Законом о правим борачких категорија. Наравно да би број оних који одлазе на рехабилитацију требало да буде значајно већи, али током неколико посљедњих година, Дервента има могућност да у бању пошаље по седам чланова породица погинулих бораца и седам ратних – војних инвалида. Боравком у бањи никоме од ових корисника неће нестати основни проблеми, али ће им олакшати свакодневни живот – рекао је Вујичић.

Општинска управа Дервента је за кориснике рехабилитације обезбиједила новчане поклоне, а начелник општине истиче да је то, уз посјету, најмање што се за ову категорију грађана може учинити.

– Јасно нама је да њихове губитке нико никад неће моћи да надокнади, али наша обавеза је да будемо с њима и подијелимо све што им се догађа – рекао је Симић.

Корисници бањско – климатске рехабилитације, коју више од 20 година спроводи Влада РС у сарадњи са општинама, били су задовољни смјештајем у Бањи Слатина и медицинским третманима.

Корисници

На рехабилитацији у Бањи Слатина боравили су ратни војни инвалиди Брано Ђураш, Жељко Давидовић, Мирко Ђекић, Милорад Ерић, Чедомир Шево, Ново Ивковић и Маринко Думанић, те родитељи погинулих бораца Вукосава Лејић, Ковиљка Лазић, Недељко Новић и Љубица Којић, док троје родитеља погинулих бораца ово право нису искористили.

Related posts

Полиција упозорава на штетност
конзумирања опојних дрога

Derventski List

Измијењен режим саобраћаја
на кружном току „Рампа“

Derventski List

ДОЊЕ КУКАВИЦЕ ДАНАС И СУТРА БЕЗ СТРУЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još