ДруштвоИЗДВОЈЕНО

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОЛАКШАВА ЖИВОТ

Седам ратних – војних инвалида и четворо чланова породица погинулих бораца боравило је десет дана на рехабилитацији у Бањи Слатина.

Током боравка у бањи чланове породица погинулих и РВИ посјетили су начелник општине Дервента Милорад Симић и предсједник ОБО Дервента Чедо Вујичић показавши на тај начин на припадници ове категорије становника нису заборављени.

– Бањско – климатска рехабилитација је једно од права дефинисаних Законом о правим борачких категорија. Наравно да би број оних који одлазе на рехабилитацију требало да буде значајно већи, али током неколико посљедњих година, Дервента има могућност да у бању пошаље по седам чланова породица погинулих бораца и седам ратних – војних инвалида. Боравком у бањи никоме од ових корисника неће нестати основни проблеми, али ће им олакшати свакодневни живот – рекао је Вујичић.

Општинска управа Дервента је за кориснике рехабилитације обезбиједила новчане поклоне, а начелник општине истиче да је то, уз посјету, најмање што се за ову категорију грађана може учинити.

– Јасно нама је да њихове губитке нико никад неће моћи да надокнади, али наша обавеза је да будемо с њима и подијелимо све што им се догађа – рекао је Симић.

Корисници бањско – климатске рехабилитације, коју више од 20 година спроводи Влада РС у сарадњи са општинама, били су задовољни смјештајем у Бањи Слатина и медицинским третманима.

Корисници

На рехабилитацији у Бањи Слатина боравили су ратни војни инвалиди Брано Ђураш, Жељко Давидовић, Мирко Ђекић, Милорад Ерић, Чедомир Шево, Ново Ивковић и Маринко Думанић, те родитељи погинулих бораца Вукосава Лејић, Ковиљка Лазић, Недељко Новић и Љубица Којић, док троје родитеља погинулих бораца ово право нису искористили.

Related posts

Десет пресретача од сутра на путевима у РС

admin

Земљотрес затресао и Дервенту

admin

Смањене марже на основне животне намирнице

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još