ДруштвоИЗДВОЈЕНО

САБОР ЛОВАЦА ОКУПИО 600 ЉУБИТЕЉА ЛОВА

На Бабином брду данас је одржан 25. Сабор ловаца, којим се сваке године обиљежава отварање ловне сезоне.
Цјелодневна манифестација почела је јутрос такмичењем у гађању глинених голубова, а настављена дружењем уз музику и томболу.
Домаћини овогодишње смотре ловаца је ливачка секција Дервента, иначе најбројнији дио Ловачког удружења „Мотајица“.
Предсједник те секције Зикрет Грачанкић истакао је да су дервентски ловци угостили више од 600 ловаца из цијеле БиХ.
-Срећа је кад су са нама људи из свих крајева, од Велике Жепе, преко Илијаша, Бијељине и других градова, јер ми важимо за добре домаћине. Ово смо организовали уз велику помоћ предсједника удружења Дарка Бећаревића – рекао је Грачанкић захваливши се свим љубитељима лова који су увеличали смотру.
Бећаревић је истакао да је ријеч о традиционалном дружењу, а подсјетио је да је у протеклих годину удружење настојало да унаприједи услове свим ловцима.
-У години иза нас успјели смо да реновирамо наше стрелиште, у које смо уложили нешто више од 2.000 марака, а настојаћемо да и убудуће реализујемо сличне пројекте. Дужи низ година смо удружење која на овакав начин отвара ловну сезону, а морам да кажем међу малобројима. Сваке године нас се скупи око 600, што домаћих ловаца, што колега из околних удружења и ФБиХ – рекао је Бећаревић истакавши да удружење има одличну сарадњу са Ловачким савезом РС и локалном заједницом.
Свечаном отварању ловне сезоне присуствовали су, између осталих, предсједник Ловачког савеза РС Саво Минић, замјеник начелника општине Синиша Јефтић и бројни други гости.
Минић је том приликом истакао да је Ловачки савез РС је велика и снажна, моћна и најбоља невладина организација.

– Ми имамо 23.000 људи, газдујемо ловиштима и усуђујем се да кажем да смо најпристојнији. Ви сте једна од најјачих карика савеза, а овом приликом позивам вас све на предстојећи Сајам лова и риболова у Бањалуку, којем ће присуствовати и представници из Србије и иностранства. Биће то прилика да покажемо своје трофеје и да све регије дају свој допринос – рекао је Минић истичући да је циљ да Ловачки савез РС у предстојећих пет година постане најјачи на Балкану.
Добар поглед и успјешну сезону ловцима је пожелио и Синиша Јефтић који је истакао да локална заједница има добру сарадњу са ловцима, те се нада да ће тако бити и убудуће.
Уобичајено је да се током свечаног отварања спомену они који су допринијели развоју ловства на подручју општине, а ове године титулу заслужни ловац понијели су Недељко Лишчић, Недељко Латиновић, Ристо Кузмановић, Адил Мехмедовић, Алија Сломић и Милан Милановић.

Резултати такмичења на нивоу удружења
Појединачно:
1. Раденко Кузмановић
2. Ненад Чечавац
3. Радивоје Ђалић

Екипно:
1. Секција Лужани
2. Секција В. Сочаница
3. Секција Појезна

Укупни пласман:
Појединачно:
1. Ненад Чечавац
2. Младен Милошевић
3. Милен Китановић

Екипно:
1. Станари 2
2. Пријатељи
3. Семберија из Бијељине

Related posts

Подијељено седам пакета
помоћи угроженим и обољелим

Derventski List

ДЕРВЕНТА ДРУГИ ДОМ ЗА МАЛИШАНЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

РС не требају сукоби и изолација већ јача економија и развој

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još