Друштво

Обновљени сочанички храм
за Божић дочекује вјернике

Обновљени храм Вазнесења Господњег у Великој Сочаници, након што су завршени унутрашњи радови и враћен црквени инвентар, спремно дочекује вјернике за најрадоснији хришћански празник Божић.

Из сочаничке парохије казали су да ће богослужење на Бадњи дан почети у 15.30 часова, на Божић у пет часова, а на празник Светог архиђакона Стефана у 9.30 часова.

Реконструкцију сочаничког храма, која је почела половином фебруара 2023. године, подржали су град, Епархија зворничко – тузланска и бројни донатори, а све са циљем враћања сјаја храму који окупља значајан број вјерника.

Предсједник Грађевинског одбора Драгислав Зарић казао да је за завршетак прве фазе реконструкције храма преостало још да буде постављен завршни слој фасаде.

–  Све је спремно за завршни слој фасаде, али због најављених ниских температура, тај дио посла за сада ћемо одложити – казао је Зарић.

Related posts

Плес и дјечија
креативност испунили трг

Derventski List

Хуманошћу боје
празничне дане

Derventski List

Квалитет, комфор и повјерење темељи двије деценије дугог рада

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još