ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Пацијентима доступне патронажене посјете

Дом здравља Дервента омогућио је пацијентима пружање кућних/патронажних посјета које су доступне сваким радним даном од осам до 14 часова.

– Патронажа, чије услуге могу да користе и покретни и непокретни пацијенти, у саставу је Породичне медицине, а посјете обавља медицински техничар по налогу породичног љекара – истакли су из Дома здравља додајући да медицински техничар приликом патронажне посјета може да обавља више терапијских и дијагностичких поступака.

– Пацијентима је путем патронаже доступно превијање, апликација парентералне терапије (давање инјекција и укључивање инфузија), пласирање уринарног катетера, кућна њега стоме и замјена диска колостоме, као и узимање узорака за лабораторијска испитивања – прецизирали су из Дома здравља истичући да се посјете, за сада, обављају у градском подручју, а да је у плану пружање патронажних услуга и у селима, чим се за то стекну услови.

_

 

Related posts

Хуманим гестом заслужили похвале

admin

Збор код Старе цркве
означио почетак Вашара

Derventski List

Дом здравља добио ново санитетско возило

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još