Друштво

Свјесност о аутизму први
корак ка прихватању различитости

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ креативним активностимa које су заједно припремили ученици, родитељи и дефектолози обиљежио је 2. април, Свјетски дан свјесности о аутизму.

Ученици су са дефектолозма на креативним радионицама израдили поруке у виду пузли које су данас обједињене на паноима, а које означавају свјесност о аутизму, а из доворишта „Будућности“ пуштени су плави балони, који такође носе поруку.

– Пуштањем плавих балона у ваздух жељели смо истакнути недовољну информисаност јавности о аутизму који је све присутнији у нашем друштву. Дјеца са аутизмом и њихови родитељи су са нама, сваки дан, и треба да буду равноправно прихваћени и укључени у друштво – навели су из овог центра подсјећајући да „Будућност“ пружа стручну подршку дјеци школског, али и предшколског узраста код која имају развојна одступања.

– Желимо да истакнемо важност правовременог детектовања одступања у односу на хронолошку доб.
Што се раније крене са стимулативним активностима то су веће шансе да дијете оствари свој пуни потенцијал у складу са својим могућностима. Центар „Будућност“ својим корисницима нуди индивидуални рад са дефектолозима, рад кроз сензорну собу, кабинет свакодневних животних вјештина, али свакодневну савјетодавну подршку корисницима и њиховом породицама – саопштили су из ове установе.

Related posts

Горња и Доња Лупљаница
у понедјељак без струје

Derventski List

Идућих дана хладније

Derventski List

Пристижу донације за
изградњу куће Славиши Малићу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još