Друштво

Свјесност о аутизму први
корак ка прихватању различитости

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ креативним активностимa које су заједно припремили ученици, родитељи и дефектолози обиљежио је 2. април, Свјетски дан свјесности о аутизму.

Ученици су са дефектолозма на креативним радионицама израдили поруке у виду пузли које су данас обједињене на паноима, а које означавају свјесност о аутизму, а из доворишта „Будућности“ пуштени су плави балони, који такође носе поруку.

– Пуштањем плавих балона у ваздух жељели смо истакнути недовољну информисаност јавности о аутизму који је све присутнији у нашем друштву. Дјеца са аутизмом и њихови родитељи су са нама, сваки дан, и треба да буду равноправно прихваћени и укључени у друштво – навели су из овог центра подсјећајући да „Будућност“ пружа стручну подршку дјеци школског, али и предшколског узраста код која имају развојна одступања.

– Желимо да истакнемо важност правовременог детектовања одступања у односу на хронолошку доб.
Што се раније крене са стимулативним активностима то су веће шансе да дијете оствари свој пуни потенцијал у складу са својим могућностима. Центар „Будућност“ својим корисницима нуди индивидуални рад са дефектолозима, рад кроз сензорну собу, кабинет свакодневних животних вјештина, али свакодневну савјетодавну подршку корисницима и њиховом породицама – саопштили су из ове установе.

Related posts

Доступно још 50 доза вакцине против грипа

admin

МАТУРАНТИ БЛИСТАЛИ УПРКОС КИШИ

admin

Ратарима саднице и репроматеријал, стижу и пластеници

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još