Култура

Симићева пјесма „Сањам“ дио зборника о помирењу

Пјесма „Сањам“ Дервенћанина Ненада Симића увршћена је у ред најбољих дјела на наградном конкурсу Удружења грађана „Нела“ из Орашја.

Ради се о конкурсу чији је циљ промовисање међурелигијског дијалога, мира, љубави и помирења, а Симићева пјесма наћи ће се међу корицама зборника, заједно са дјелима 26 аутора из читаве БиХ.

– Циљ овог пројекта био је обједињавање пјесама и прича из свих дијелова БиХ, а примили смо много текстова за нашу збирку прича и пјесама о миру, љубави и помирењу. Оно што нас чини изузетно поносним јесте да су учешће на конкурсу узели аутори различитих генерација, у распону од 13 до 65 година – објаснили су организатори.

Симић је казао да му је изузетно драго што ће пјесма „Сањам“ бити дио зборника са дјелима аутора из свих дијелова БиХ.

– То је и потврда да ова пјесма није писана за једнократну употребу. Прилику да чују награђену пјесму, још раније, имали су посјетиоци и учесници манифестације „Наша будућност је живјети заједно“ која је одржана у октобру 2020. у Дервенти – казао је Симић.

Удружење грађана „Нела“ је невладина организација основана 2018. године.

Related posts

МАРЧЕЛО: ГЛАС МЛАДИХ НЕ ЧУЈЕ СЕ ДОВОЉНО

admin

УЧЕНИЦИ НАСТУПИЛИ НА „ВИШЊИЋЕВИМ ДАНИМА“

admin

Шаљивом бајком одушевили публику

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još