Друштво

СТИЖЕ НОВИ СНИЈЕГ, РАЗВЕДРАВАЊЕ У НЕДЈЕЉУ

У Републици Српској данас и сутра ће доћи до повећања сњежног покривача, док се прекид падавина и дјелимично разведравање очекује у недјељу, рекао је метеоролог Републичког хидрометеоролошког завода Игор Ковачић.

– Сњежни покривач ће се знатно повећати на истоку Српске, гдје очекујемо између 25 и 35 центиметара снијега, а у планинама и 50. Снијега ће локално бити и више, будући да га већ сада понегдје има више од 50 центиметара, па рачунамо да ће висина сњежног покривача тамо прећи 70 центиметара – навео је Ковачић.

Ковачић је рекао да ће сутра током ноћи у планинама и у Херцеговини дувати јак сјеверноисточни вјетар, који ће стварати проблеме са сметовима.

– Јутра ће бити доста хладна, дневна температура ће бити око нуле, док се у недјељу очекује још хладније вријеме, престанак падавина и дјелимично разведравање – рекао је Ковачић.

Он је рекао да у суботу и недјељу температура ваздуха неће прелазити нула степени Целзијусових.

Ковачић је навео да ће од сљедеће седмице падавине бити честе и трајаће до краја мјесеца, те да постоји индиција да их буде и током првих дан-два у фебруару.

http://www.rtrs.tv

Related posts

За штрапаријаду већ
пријављено више од 300 грла

Derventski List

У Дервенти обиљежен Међународни
дан ријетких болести

Derventski List

Већи број улица у
недјељу без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još