Друштво

Стручност и ефикасност гаранција за пројекте широм БиХ

Стручни приступ сваком пројекту, одговоран рад и примјена савремених трендова већ двије деценије заштитни су знак дервентског предузећа „Геокоп“ којем су повјерени неки од најзначајнијих инфраструктурнх пројеката у Дервенти, али и широм БиХ.

На десетине успјешно реализованих послова у нискоградњи и хидроградњи овој су фирми донијели  реноме поузданог партнера.

Фирма која је 2001. године покренута као породични посао породице Ружојчић, тренутно запошљава око 150 радника који су ангажовани на бројним градилиштима.

– До сада смо углавном радили у нашем граду, али градовима и општинама у окружењу, Добоју, Броду, Модричи, Шамцу, Теслићу, Српцу, Зеници и другим, а захваљујући доброј сарадњи радили смо и пројекте од државног значаја, као што су завршни радови на изградњи аутопута Коридор 5Ц, које смо проводили лани, и то дионици Буна – Почитељ у Херцеговини дужине 7,2 километра заједно са фирмом „Херинг“ из Широког Бријега – објаснио је инжењер  грађевинства у „Геокоп-у“ Славко Ћирић.

Додао је да се „Геокоп“ одлично снашао  у пројектима иза којих је стајала Европска инвестициона банка.

– Успјешно смо завршили и радове производње и уградње цементне стабилизације и асфалта на граничном прелазу Свилај, те на дионици Доња Грачаница – тунел Зеница. Тренутно смо ангажовани при уградњи цементне стабилизације и асфалтних слојева на аутопуту Коридор 5Ц на дионици Почитељ – Звировићи, те асфалтирању брзе цесте на потезу Столац – Неум у дужини од десет километара – казао је Ћирић напоменувши да је „Геокоп“ ангажован и на изградњи инфраструктуре у пословној зони у Станарима.

Овој фирми су повјерени и важни пројекти који се тренутно проводе у нашем граду.

– Изузетно добру сарадњу имамо са локалном управом, те тренутно радимо на пројекту реконструкције и изградње 23 путна правца, а повјерена нам је и реконструкција раскрснице код бензинске пумпе „Нада“ у кружну раскрсницу, а чији је инвеститор „Путеви РС“ – рекао је Ћирић.

Осим основне дјелатности нискоградње и хидроградње, ова фирма је један дио пословања базирала и на производњу материјала, тачније фракција за производњу асфалта и бетона.

– „Геокоп“ има каменоломе у Карабеговцу у Добоју и Делића брдо у Петрову. Карактеристично за каменолом у Петрову јесте материјал, такозвани дијабаз, који се користи за завршне слојеве асфалта на аутопутевима и  за изградњу жељезничког застора на пругама.

Доказ изузетној квалитети и вриједности наших фракција су проведена бројна испитивања и добијени атести не само цертификованих фирми из БиХ него и из Хрватске и Словеније.

– Осим испоруке фракција за потребе изградње, путева, тунела и мостова на  аутопуту Бањалука – Добој и Коридор 5Ц, те реконструкције жељезничких пруга у БиХ, од ове године вршимо испоруку еруптивних фракција за производњу асфалта и у Хрватску. Свакодневну контролу квалитета производње и удрадње  грађевинских материјала врши властита лабораторија која се налази у Добоју и која запошљава квалификоване и искусне људе – нагласили су из „Геокопа“.

Опрема

Како су објаснили из „Геокопа“, ова фирма у континуитету унапређује пословање, што доказује и набавка савремене технологије и опреме.

– Прошле године набавили смо модернију опрему и технологију искључиво за уградњу асфалта, а ријеч је о финишерима са радном ширином, једнопотезним захватом до девет метара, као и новији систем електронског нивелисања и уградње асфалта. Наравно, ништа то не би значило без власничког руководства и квалификованих и искусних стално запослених радника разних занимања – инжењера, техничара, економиста, руковаоца грађевинских машина, возача, асфалтера, грађевинских радника и осталих који представљају највећу вриједност фирме и који доприносе даљем напретку и усавршавању – казали су из „Геокопа“.

Буна - ПочитељЗеница

Related posts

Подршка борби против
карцинома дојке

Derventski List

Приредбом обиљежили крај полугодишта и 2021. године

admin

На данашњи дан формирана Војска Републике Српске

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još