Друштво

„Троловци“ били дио завршне ЦИВИТАС-ове свечаности

На завршној ЦИВИТАС-овој свечаности јуче у Сарајеву учествовало је и петоро малишана из вртића „Трол“.
Лена, Јана, Дуња, Александар и Петар су представили пјесму „Каролина“ која је настала у сарадњи са дервентским гимназијалцима чији је аутор директорица вртића Гордана Симић.
– Све је почело са ЦИВИТАС-овим радионицамс у нашем вртићу. Кроз један концепт о приватности који смо обрађивали са малишанима упознали смо рибицу Каролину и одлучили да се малишани представе на завршној свечаности ЦИВИТАС-а „Смотри малих градјана“ у Сарајеву управо са „Каролином“ и тако је настао пројекат у пројекту.
Гимназијалци Ивана Симић , Дајана Дујаковић и Дамјан Теофиловић су отпјевали пјесму „Каролина и другари“ за коју је музику урадила Милијана Жунић, а аранжман и продукцију Зоран Шугић, а видео презентацију је урадио Игор Јовичић – објаснила је директорица вртића додавши да је поносна на дјецу која су још једном показала да омладина ипак препознаје залагање, рад и труд и да им је важно да допринесу свом граду, свом окружењу.
ЦИВИТАС-ове бесплатне радионице почеле су у октобру у вртићу „Трол“ док су од новембра и малишани из Календероваца и Осиње имали прилику да осјете чари вртића.

Related posts

Новогодишњи базар
сутра у ОШ „19. април“

Derventski List

Породични љекари од 1. новембра заказују прегледе КТ и МР

admin

Плесна свечаност 1. јуна на Тргу ослобођења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još