ИЗДВОЈЕНОКултура

УГЉЕВИЧКИ ХАРМОНИКАШИ ОДУШЕВИЛИ ДЕРВЕНЋАНЕ

Дервентска публика вечерас је уживала у концерту оркестра хармоника ОШ „Алекса Шантић” из Угљевика, који је одржан у Центру за културу.

Наставник у Основној школи “Алекса Шантић” и вођа оркестра хармоника Славко Николић рекао је да оркестар постоји већ двије деценије. Додао је да је тренутно на сцени млађа генерација.

  • Можемо се похвалити да смо обишли готово читав свијет. Гостовали смо широм Европе, с тим да смо три пута наступили у САД – у. Прије неколико година, на такмичењу “Ја имам таленат” освојили смо четврто мјесто. Након тога смо се представили на Олимпијади у Сочију, а услиједило је и гостовање у Оману, гдје смо били султанови гости. Између осталога, изузетан резултат остварили смо и у Јекатеринбургу – казао је Николић.

Предсједник СПКД “Просвјета” Драган Каиновић, које је организовало концерт, казао је да је циљ био да Дервенћани чују младе хармоникаше, који су већ познати широм свијета.

  • Жељели смо да Дервенћани чују њихова умијећа, те да их награде заслуженим аплаузом – истакао је Каиновић.

Члан Управног одбора “Просвјете” Милорад Ђурђевић истакао је да угљевички хармоникаши вечерас били ту да би обогатили душе и срца, поготово, омладине и дјеце школског узраста, која би требало да буду поносна што овај оркестар гостује у Дервенти.

Најаве

Драган Каиновић је најавио догађаје који ће обиљежити наредни период у “Просвјети”.

  • Пред нама је конкурс за избор најљепшег ћириличног рукописа. На почетку сљедеће школске, односно, академске године настојаћемо да, кроз једну занимљиву активност, ангажујемо еминентне стручњаке из лингвистике – рекао је Каиновић, додајући да реализација свих активности зависи од подршке локалне заједнице, која је изразила добру вољу.

Related posts

Полицајци представили опрему коју користе

admin

НА СВЕТОСАВСКОМ БАЛУ ПРИКУПЉЕНО 18.450 КМ

admin

УЧЕНИЦЕ ЗА КЛАВИРОМ НИЖУ НАГРАДЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još