Друштво

УДРУЖЕЊА ЖЕНА ПРЕДСТАВИЛА СВОЈЕ РАДОВЕ

Удружење жена „Дервента“ заједно са удружењима жена из регије, организовало је данас манифестацију „Наша будућност је живјети заједно“ у оквиру које је представљена изложба ручних радова и рукотворина, те карактеристичних предмета из Дервенте и околних општина.
Предскедница Удружења жена „Дервента“ Јованка Поповић казала је да је циљ манифестације представљање свега што су чланице израдиле, а чија продаја значи и економско оснаживање жена.
– Кроз све наше пројекте и радионице настојимо да се дружимо и да подижемо свијест о важности жена у друштву. Такодје, важно је да се друже и жене различитих етничких група, а то смо доказали кроз сарадњу са удружењима жена из Которског, Лијешћа и Добоја, а тиме шаљемо и поруку да је важно очувати мир и сигурност – казала је Поповићева.
Начелник општине, подржавајуци рад Удружења жена „Дервента“, истакао је да је толеранција једна од највећих тековина друштва, те да је веома важно издигнути се изнад стереотипа и унаприједити положај жене у друштву.
– Удружење жена има моју подршку у својим активностима. Свакако да жене имају заиста велику и озбиљну улогу у статусу који Девента, будући град, има – рекао је Милорад Симић, начелник општине.
На изложби рукотворина у Центру за културу учшће су узела удружења жена из Јелаха, Макљеновца, Лијешћа и Которског.

Related posts

„Књигом из блока“ прикупљена
помоћ вишечланим породицама

Derventski List

Вечерас отварање изложбe
радова из сликарске радионице

Derventski List

Пакетићи и Дјед Мраз
обрадовали око 350 малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još