Хроника

Ухапшен Дервенћанин, пронађена 3,2 килограма сканка

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента, Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој, заједно са полицијским службеницима Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова РС и Полицијске управе Градишка јуче су  реализовали акцију кодног назива „Укрина 1“, приликом чега су на укупно седам локација на подручју градова Дервента и Градишка извршили претресе стамбених објеката и путничких аутомобила која користе лица иницијала М.Ј. из Дервенте и лице иницијала Љ.М. из Градишке.

– Полицијски службеници Полицијске станице Дервента заједно са припадницима Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Добој на основу наредбе Основног суда Дервента извршили су претрес путничког аутомобила којим је управљало лице иницијала М.Ј. из Дервенте, приликом чега је пронађен и одузет мобилни телефон са преплатничком картицом и шест провидних врећица у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Сканк“, укупне масе 3.208 грама – саопштено је из Полицијске управе Добој.

Због основа сумње да је извршило кривично дјело „неовлаштена производња и промет опојних дрога“ лице иницијала М.Ј. је лишено слободе.

У наставку акције полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Полицијске управе Градишка јуче су на подручју града Градишка, а  на основу наредбе Основног суда Градишка, извршили су претрес стана, викендице, куће и помоћних објеката и три путничка аутомобила које користи лице иницијала Љ.М.,  приликом чега су пронађени и одузети мобилни телефони, СИМ картице, одређена количина пушчане и пиштољске муниције и други предмети који могу да послуже као доказ у кривичном поступку. Овом приликом пронађена је и просторија која је у ранијем периоду коришена за илегалну производњу опојне дроге „Сканк“. Против лица иницијала Љ.М. ће надлежном тужилаштву Полицијска управа Градишка доставити Извјештај о извршеном кривичном дјелу „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

Лице иницијала Љ.М. је лишено слободе и над истим је криминалистичка обрада у току.

Наведена лица ће данас након извршене криминалистичке обраде уз Извјештај о извршеном кривичном дјелу бити предата у надлежност Окружног тужилаштва Добој.

Related posts

ОБУСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ НА ПУТУ ДЕРВЕНТА – ДОБОЈ

admin

ВАТРОГАСЦИ ГАСЕ ПОЖАР, ВАТРА ЗАХВАТИЛА ШУПУ (ФОТО)

admin

У несрећи у Лугу
синоћ погинуо пјешак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još