Култура

Учвршћена сарадња
„Вихора“ и „Коријена“

Српски књижевни клуб „Вихор“ учествовао је данас у Новом Саду на Сајму завичаја, а као круна вишегодишње сарадње потписан је Меморандум о сарадњи и разумјевању са Удружењем завичајних Срба „Коријени“ из Сомбора.
Меморандум су у име „Вихора“ потписали предсједник Ненад Симић и предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић, а у име „Коријена“ Мићо Тришић.
-Меморандум је само наставак наше вишегодишње сарадње и увод јачање наших веза, а ријеч је о припреми за братимљење која ће услиједити на дан одржавања Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача“ – казао је Симић, док је Тришић додао да је меморандум потврда досадашње, али и будуће сарадње.
„Вихораши“ су на Сајму завичаја, на којем учествује 160 излагача из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Мађарске и Хрвaтске, представили и досадашњња издања чланова клуба, промовисали манифестације које организују, те друге активности и манифестације града Дервента.

Related posts

Књижевно вече са Владимиром Кецмановићем 16. јуна

Derventski List

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

admin

Вече посвећено стиховима 22. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još