Култура

Учвршћена сарадња
„Вихора“ и „Коријена“

Српски књижевни клуб „Вихор“ учествовао је данас у Новом Саду на Сајму завичаја, а као круна вишегодишње сарадње потписан је Меморандум о сарадњи и разумјевању са Удружењем завичајних Срба „Коријени“ из Сомбора.
Меморандум су у име „Вихора“ потписали предсједник Ненад Симић и предсједник Управног одбора Милорад Ђурђевић, а у име „Коријена“ Мићо Тришић.
-Меморандум је само наставак наше вишегодишње сарадње и увод јачање наших веза, а ријеч је о припреми за братимљење која ће услиједити на дан одржавања Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача“ – казао је Симић, док је Тришић додао да је меморандум потврда досадашње, али и будуће сарадње.
„Вихораши“ су на Сајму завичаја, на којем учествује 160 излагача из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Мађарске и Хрвaтске, представили и досадашњња издања чланова клуба, промовисали манифестације које организују, те друге активности и манифестације града Дервента.

Related posts

ПЕТРОВИЋ: ДЕТИЊСТВО ПРАВИ СРЕЋНОГ И УСПЕШНОГ ЧОВЕКА

admin

МОНОДРАМА „БОГ“ 29. СЕПТЕМБРА

admin

Свједочанство о бесмртности Јесењиновог дјела и лика

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još