Култура

„Басном из мог дворишта“ одушевили публику

Свих девет најмлађих полазника драмског студија који дјелује при Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ премијерно су вечерас извели представу „Басна из мог дворишта“. Реља Кузмановић, Павле Ђурић, Сара Вујичић, Филип Јевтић, Андреј Предојевић, Ана Илић, Тамара Живковић, Гаврило Тошић и Вук Симић на свом првом правом наступу побрали су похвале и аплаузе присутних.
Драмски студио већ двије године у нашем граду води писац и редитељ Синиша Тешановић, који је истакао да су најмлађи глумци сами бирали ликове, које је он уобличио у двадесетоминутну представу.
– Ови најмлађи глумци имали су раније колажну представу, али је ово прва права представа и то драмолета, прилагођена најмлађим гледаоцима. Кроз радионички процес глимци су изабрали лик који су замислили од тога смо направили кратку причу која ће бити у епизодама, а ово је прва од њих – рекао је Тешановић додавши да ће се наставак приче радити у сљедећој сезони.
Павле Ђурић изабрао је да глуми лик Гицка Прасца.
– Гледао сам „Добро јутро, комшија“ и добио идеју да глумим овај лик. Он је смијешан, хвалисавац и задовољан сам својом улогом. Волим да глумим и уживам у улози коју сам изабрао- рекао је Ђурић.
Послије премијере најмлађих глумаца дервентска публика имаће прилику да премијерно погледа и представу „Змај, дама и остала банда“ полазника старије групе основаца, а у јуну и двије колажне представе средњошколаца, те представу за одрасле.
Иако је уобичајено да глумци љети имају паузу, пред дервентским умјетницима је радно љето, јер су већ стигли бројни позиви за наступ на даскама које живот значие на разним фестивалима, а у септембру слиједи пријем нових чланова у све глумачке групе.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕНО „ПАСТИРСКО СЛОВО“

admin

Промоцијом и наградама
слављена писана ријеч

Derventski List

„СВЕТОЗАР ТРЕЋИ“ ВЕЧЕРАС НА СЦЕНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još