Друштво

УЧЕНИЦИ „ОЖИВЉАВАЛИ“ И ЗБРИЊАВАЛИ ПОВРИЈЕЂЕНЕ

Подмладак Црвеног крста извео је данас испред Основне школе „Никола Тесла“ показну вјежбу у пружању прве помоћи повријеђеним особама у саобраћаној или у другим несрећама.

Ђаци су своје вјештине показали у оквиру обиљежавања Свјетског дана прве помоћи, а секретар ОО Црвеног крста Радислав Кујунџић казао је да су ученици том приликом, између осталог, приказали и реанимацију повријеђене особе.

– Важно је најприје предузети сигурносне мјере, тачније, позвати помоћ, провјерити животне функције, затим пружити помоћ особи без свијести, особи која има проблеме с дисањем или циркулацијом. Такође, неопходно је и зауставити јако крварењем, те збринути опекотине и ране – рекао је Кујунџић.

Поред тога, Кујунџић је додао да би сви грађани требало да имају активну улогу у спречавању и припреми за потенцијалне несрећне случајеве.

– Значај познавања прве помоћи је немјерљив. Сви смо ми у одређеној мјери угрожени, али и сви имамо могућност, како дјеца, тако и одрасли, да научимо пружити прву помоћ и тако спасити нечији живот  – истакао је Кујунџић.

Related posts

МОНИКА ДРУГА У СРПСКОЈ ПО ЗНАЊУ ИЗ ФИЗИКЕ

admin

Показна вјежба ватрогасаца сутра поред ОШ „19. април“

admin

Преминуо Савко Пећић

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još