Друштво

Ученици представили музичке
вјештине на инструментимa

Ученици Одјељења за основно музичко образовање Основне школе „Никола Тесла“, њих 38 од припремног до шестог разреда, вечерас су на годишњем концерту представили знања и вјештине на клавиру, гитари и хармоници.
Професорица Милијана Жунић казала је да су се представили ученици који су били на такмичењима, али и остали.

-Сви су они наши најбољи ученици. Било је много награда и признања на разним такмичењима у току године – казала је Жунићева истичући да музичку школу похађа 150 ученика.
Професорице Валентина Шатара и Нада Вукичевић Толић истакле су задовољство успјехом и знањем ђака у току школске године.
-Из године у годину долазе нам дјеца која су заинтересованија и спремнија да свирају не само клавир већ и друге инструменте, а из године у годину све раније крећу да свирају – казала је Шатара, док је Толићева подсјетила да је у току упис ученика у музичку школу.
Ученик првог разреда музичке школе Матеј Тошић свира клавир, до сада није освајао награде на такмичењима, али је веома вјешто пред публиком показао шта је научио у школи, док је Милица Пећић из припремног разреда већ освојила награде у Бијељини и Бањалуци.
Ученица другог разреда Даница Ножица представила се на клавиру, а друго мјесто је освојила на такичењу у Бањалуци, док се на истом инструменту ученица трећег разреда Ана Петковић „окитила“ наградом у Бијељини и Бањалуци.
Уз родитеље, баке и деке који нису штедјели да дланове да аплаузима награде њихов наступ, годишњем концерту присуствовало је и руководство ОШ “Никола Тесла“.

Related posts

Дух светосавља испунио
приредбу ученика ОШ „Никола Тесла“

Derventski List

Реновиран кафић у Спортском центру

admin

Резултати трећег уписног
рока у СШЦ „Михајло Пупин“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još