ИЗДВОЈЕНОНовости

У ДЕРВЕНТИ ЗА САДА БЕЗ ДОДАТНИХ МЈЕРА

Општински Штаб за ванредне ситуације закључио је на данашњој сједници да у Дервенти, за сада, неће бити приписане ригорозније мјере од оних које је прописао Републички штаб.

Констатовано је да је у Дервенти до 31. октобра COVID-19 потврдјен код 218 лица, од чега је у октобру заражено 65 лица. Од тога 157 лица се опоравило, а пет лица је преминуло. Тренутно је 56 обољелих, а током претходна 24 часа под надзор је стављено 26 лица.
– Дом здравља ради пуним капацитетом, а запослени улажу максималан напор да збрину све обољеле, али да истовремено и сами долазе у контакт с вирусом и оболијевају. За сада су случајеви оболијевања радника Дома здравља спорадични, тако да нема опасности по систем пружања здравствене заштите становништву.
Све службе у систему управе раде несмањеним капацитетом и непрестано пружају услуге грађанима, али уз придржавање прописаних мјера – саопштено је из штабс.
Због повећаног броја обољелих и опасности од даљег ширења заразе штаб је свим становницима упутио апел којим је указано на опасност од ширења заразе и затражено поштовање прописаних мјера.

АПЕЛ: ДИСТАНЦА – МАСКА – КОНТАКТИ

– Опасност од ширења заразе изазване вирусом  корона је све већа и све је чешћа појава тешког стања код обољелих, а здравствени систем под све већим притиском;
– Апелујемо на све становнике општине Дервента да се, приликом обављања свакодневних активности, строго придржавају прописаних мјера за сузбијање ширења заразе;
– Приликом контаката које није могуће избјећи обавезно се треба придржавати мјере међусобне физичке дистанце;
– У затвореном и отвореном простору обавезно користити заштитну маску;
– Посебно апелујемо да се непотребни контакти (дружења, славља…) у потпуности избјегавају или да се сведу на најмању могућу мјеру.

– Позивамо све особе које су позитивне да идентификују контакте како би се спријечило ширење заразе.

Related posts

Град ће помоћи обнову куће породице Пелеш

admin

Дервентски вашар на листи културног насљеђа Српске

admin

МИГРАНТИ ОПЉАЧКАЛИ ПУТНИКЕ, ПА ЗАУСТАВИЛИ ВОЗ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još