ИЗДВОЈЕНОНовости

У ДЕРВЕНТИ ЗА САДА БЕЗ ДОДАТНИХ МЈЕРА

Општински Штаб за ванредне ситуације закључио је на данашњој сједници да у Дервенти, за сада, неће бити приписане ригорозније мјере од оних које је прописао Републички штаб.

Констатовано је да је у Дервенти до 31. октобра COVID-19 потврдјен код 218 лица, од чега је у октобру заражено 65 лица. Од тога 157 лица се опоравило, а пет лица је преминуло. Тренутно је 56 обољелих, а током претходна 24 часа под надзор је стављено 26 лица.
– Дом здравља ради пуним капацитетом, а запослени улажу максималан напор да збрину све обољеле, али да истовремено и сами долазе у контакт с вирусом и оболијевају. За сада су случајеви оболијевања радника Дома здравља спорадични, тако да нема опасности по систем пружања здравствене заштите становништву.
Све службе у систему управе раде несмањеним капацитетом и непрестано пружају услуге грађанима, али уз придржавање прописаних мјера – саопштено је из штабс.
Због повећаног броја обољелих и опасности од даљег ширења заразе штаб је свим становницима упутио апел којим је указано на опасност од ширења заразе и затражено поштовање прописаних мјера.

АПЕЛ: ДИСТАНЦА – МАСКА – КОНТАКТИ

– Опасност од ширења заразе изазване вирусом  корона је све већа и све је чешћа појава тешког стања код обољелих, а здравствени систем под све већим притиском;
– Апелујемо на све становнике општине Дервента да се, приликом обављања свакодневних активности, строго придржавају прописаних мјера за сузбијање ширења заразе;
– Приликом контаката које није могуће избјећи обавезно се треба придржавати мјере међусобне физичке дистанце;
– У затвореном и отвореном простору обавезно користити заштитну маску;
– Посебно апелујемо да се непотребни контакти (дружења, славља…) у потпуности избјегавају или да се сведу на најмању могућу мјеру.

– Позивамо све особе које су позитивне да идентификују контакте како би се спријечило ширење заразе.

Related posts

БИВШИ ЛОГОРАШИ ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ

admin

САЈАМ ПРИВРЕДЕ У СРИЈЕДУ ОТВАРА ВРАТА

admin

ПОЧЕЛА ЈЕ ШКОЛСКА ГОДИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još