Култура

У мају премијере
четири представе

Полазници Драмског студија резултате свог вриједног рада представиће публици у мају и то премијерним извођењем четири представе.

Ријеч је о двије представе за најмлађе суграђане, те два комада за старије тинејџере, а које, како су истакли из Драмског студија, вјерују да ће привући све љубитеље позоришта.

Прва премијера заказана је за понедјељак, 13. мај у 19.30 часова и то комедије за тинејџере под називом „Љубавне незгоде у VI-1“, док ће представу „Наш друг Јоца“, намијењену предшколцима и ученицима нижих разреда основне школе, чланови Драмског студија по први пут извести у четвртак, 16. маја у 19 часова.

Наредног понедјељка, 20. маја, на програму је комедија за средњошколце и старије основце под називом „Ајмо на дејт, не бацај хејт“ од 20 часова, а на крају мајског репертоара у понедјељак, 27. маја је представа „Краљевски фестивал“ од 20 часова.

Како су истакли из Драмског студија све представе биће изведене на сцени Хрватског културног друштва „Напредак“.

– С обзиром на велику заинтересованост публике, те на ограничен број мјеста, апелујемо на све који планирају доћи на представе, да резервишу своје улазнице на вријеме у библиотеци или на број телефона 053/332-961 – казао је драматург и ментор у студију Синиша Тешановић.

Осим премијера нових представа, пред члановима Драмског студија су и гостовања на фестивалима, и то најприје у суботу, 11. маја на 25. Фестивалу дјечијег театра БиХ у Грачаници.

– У Грачаници ћемо се представити са представом „НПЦ Лајф“, а са истим комадом бићемо на сцени „Змајевих дечијих игара“ у Новом Саду, јер смо и ове године прошли селекцију фестивала, због чега смо јако срећни – рекао је Тешановић.

Related posts

Представа „Мене нико не воли“
вечерас на „Напретковој“ сцени

Derventski List

Кецмановић представио
роман „Кад ђаволи полете“

Derventski List

Промоција дјела „Говорим другим језиком“ вечерас

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još