Култура

У мају премијере
четири представе

Полазници Драмског студија резултате свог вриједног рада представиће публици у мају и то премијерним извођењем четири представе.

Ријеч је о двије представе за најмлађе суграђане, те два комада за старије тинејџере, а које, како су истакли из Драмског студија, вјерују да ће привући све љубитеље позоришта.

Прва премијера заказана је за понедјељак, 13. мај у 19.30 часова и то комедије за тинејџере под називом „Љубавне незгоде у VI-1“, док ће представу „Наш друг Јоца“, намијењену предшколцима и ученицима нижих разреда основне школе, чланови Драмског студија по први пут извести у четвртак, 16. маја у 19 часова.

Наредног понедјељка, 20. маја, на програму је комедија за средњошколце и старије основце под називом „Ајмо на дејт, не бацај хејт“ од 20 часова, а на крају мајског репертоара у понедјељак, 27. маја је представа „Краљевски фестивал“ од 20 часова.

Како су истакли из Драмског студија све представе биће изведене на сцени Хрватског културног друштва „Напредак“.

– С обзиром на велику заинтересованост публике, те на ограничен број мјеста, апелујемо на све који планирају доћи на представе, да резервишу своје улазнице на вријеме у библиотеци или на број телефона 053/332-961 – казао је драматург и ментор у студију Синиша Тешановић.

Осим премијера нових представа, пред члановима Драмског студија су и гостовања на фестивалима, и то најприје у суботу, 11. маја на 25. Фестивалу дјечијег театра БиХ у Грачаници.

– У Грачаници ћемо се представити са представом „НПЦ Лајф“, а са истим комадом бићемо на сцени „Змајевих дечијих игара“ у Новом Саду, јер смо и ове године прошли селекцију фестивала, због чега смо јако срећни – рекао је Тешановић.

Related posts

Радионица омогућила стручне лекције

admin

„Зоркине љубавне заврзламе“ донијеле дашак театра

admin

Роман „И ја сам
рођена“ настао у даху

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još