ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ПРВИ ПУТ СЈЕЛА 192 ПРВАЧИЋА

Школско звоно први пут је данас у клупе 192 ђака првака у Дервенти, а њих су у школама дочекали учитељи, другари, али и поклони.

Иако су због опасности од ширења корона вируса изостале приредбе за дочек ђака који први пут полазе у школу, као и претходних година, начелник општине Милорад Симић је за све ђаке прваке обезбиједио ђачке торбе и школски прибор. Симић је првачићима пожелио срећан први дан школе, али и успјешно школовање.

– Школски ранчеви и прибор које сваке године обезбиједимо за првачиће је гест којим желимо да им пожелимо добродошлицу – истакао је Симић који је данас одржао и састанак са директорима свих основних школа на подручју општине.

– Од учитеља, наставника, професора и директора очекујем да се ђацима ставе на располагање и да се заједничким снагама боре да се школски час врати на 45 минута. За то је потребна строга дисциплина и придржавање савјета надлежних – рекао је Симић.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић захвалила је у име родитеља за поклоне које је начелник обезбиједио за ђаке, казавши да је иако нова школска година почела у специфичним условима, наставно особље ће дати све од себе да се препоручене мјере поштују.

– Најтеже је свакако ученицима и наставницима, а о родитељском страху да не говорим. Ситуација је специфична, тешко је препоручене мјере спровести у дјело, али уз дисциплину, није немогуће – рекла је Миљићева.

Настава ће се у свим школама изводити у складу са препорукама Института за јавно здравство РС у циљу заштите од корона вируса, а то подразумијева скраћене часове, ношење маски приликом доласка у школу и изостанак великог одмора. Ђаци ће бити подијељени у групе од највише 15 ученика и неће бити школских секција. Часови у вријеме пандемије, умјесто уобичајених 45, трајаће 20 или 30 минута у зависности од броја ђака у школама.

 

Related posts

Прекинуто скупштинско засједање, није усвојен дневни ред

admin

Мјере продужене до 1. децембра

admin

Мјештани наставили
са прикупљањем смећа

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još