ДруштвоИЗДВОЈЕНО

У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ ПРВИ ПУТ СЈЕЛА 192 ПРВАЧИЋА

Школско звоно први пут је данас у клупе 192 ђака првака у Дервенти, а њих су у школама дочекали учитељи, другари, али и поклони.

Иако су због опасности од ширења корона вируса изостале приредбе за дочек ђака који први пут полазе у школу, као и претходних година, начелник општине Милорад Симић је за све ђаке прваке обезбиједио ђачке торбе и школски прибор. Симић је првачићима пожелио срећан први дан школе, али и успјешно школовање.

– Школски ранчеви и прибор које сваке године обезбиједимо за првачиће је гест којим желимо да им пожелимо добродошлицу – истакао је Симић који је данас одржао и састанак са директорима свих основних школа на подручју општине.

– Од учитеља, наставника, професора и директора очекујем да се ђацима ставе на располагање и да се заједничким снагама боре да се школски час врати на 45 минута. За то је потребна строга дисциплина и придржавање савјета надлежних – рекао је Симић.

Директорица ОШ „19. април“ Елвира Миљић захвалила је у име родитеља за поклоне које је начелник обезбиједио за ђаке, казавши да је иако нова школска година почела у специфичним условима, наставно особље ће дати све од себе да се препоручене мјере поштују.

– Најтеже је свакако ученицима и наставницима, а о родитељском страху да не говорим. Ситуација је специфична, тешко је препоручене мјере спровести у дјело, али уз дисциплину, није немогуће – рекла је Миљићева.

Настава ће се у свим школама изводити у складу са препорукама Института за јавно здравство РС у циљу заштите од корона вируса, а то подразумијева скраћене часове, ношење маски приликом доласка у школу и изостанак великог одмора. Ђаци ће бити подијељени у групе од највише 15 ученика и неће бити школских секција. Часови у вријеме пандемије, умјесто уобичајених 45, трајаће 20 или 30 минута у зависности од броја ђака у школама.

 

Related posts

НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

„Сики и пријатељи“ донацијама
обрадовали Дервенћане

Derventski List

Хор „Мозаик“ позива суграђане да им се придруже

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još