Друштво

У школске клупе сједа више првачића

У школској 2022/2023. години први пут у школске клупе сјећше укупно 205 ђака првака, што је за 14 ученика више него годину раније.

Упис првачића у четири основне школе на подручју Дервенте званично је завршен, а у школама истичу да ипак нико неће остати неуписан и да ће прихватити све оне који им се јаве до почетка школске године.

Највише првачића уписано је у Основну школу „Никола Тесла“ у којој ће наставу похађати 20 ђака више него лани.

– У централној школи имаћемо 107 првачића, што значи пет одјељења првих разреда, док је у Пољу у први разред уписан један ученик, а у Великој Сочаници пет ђака – истакли су у тој школи.

У Основну школу „19. април “ од септембра ће кренути 65 нових основаца. Педагог у тој школи Николина Ђукић истакла је да ће највећи број ђака првака уписан у централну школу.

– У централној школи наставу ће похађати 57 ученика у првом разреду, у Агићима троје, у Трстенцима и Кострешу по двоје, а један дјечак уписан је у Мишковцима – рекла је она.

Прво знање у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима од септембра ће стицати укупно 15 ђака првака, док су три више уписана у осињску школу „Ђорђо Панзаловић“.

– Сљедеће школске године имаћемо осам ђака у првом разреду у централној школи, седам у Горњим Церанима, двоје у Црнчи, једно у Доњој Осињи, док у Појезни немамо уписане дјеце – рекао је директор школе  Жељко Стјепановић.

У први разред у школску 2021/2022. годину био је уписан 191 ученик.

Related posts

Инвалидима рада 45 пакета са зимницом

admin

Нехумани услови живота
Славише Малића аларм за помоћ

Derventski List

БАЗЕНИ И УКРИНА СПАС ОД ВРУЋИНА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još