Друштво

У школске клупе сједа више првачића

У школској 2022/2023. години први пут у школске клупе сјећше укупно 205 ђака првака, што је за 14 ученика више него годину раније.

Упис првачића у четири основне школе на подручју Дервенте званично је завршен, а у школама истичу да ипак нико неће остати неуписан и да ће прихватити све оне који им се јаве до почетка школске године.

Највише првачића уписано је у Основну школу „Никола Тесла“ у којој ће наставу похађати 20 ђака више него лани.

– У централној школи имаћемо 107 првачића, што значи пет одјељења првих разреда, док је у Пољу у први разред уписан један ученик, а у Великој Сочаници пет ђака – истакли су у тој школи.

У Основну школу „19. април “ од септембра ће кренути 65 нових основаца. Педагог у тој школи Николина Ђукић истакла је да ће највећи број ђака првака уписан у централну школу.

– У централној школи наставу ће похађати 57 ученика у првом разреду, у Агићима троје, у Трстенцима и Кострешу по двоје, а један дјечак уписан је у Мишковцима – рекла је она.

Прво знање у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима од септембра ће стицати укупно 15 ђака првака, док су три више уписана у осињску школу „Ђорђо Панзаловић“.

– Сљедеће школске године имаћемо осам ђака у првом разреду у централној школи, седам у Горњим Церанима, двоје у Црнчи, једно у Доњој Осињи, док у Појезни немамо уписане дјеце – рекао је директор школе  Жељко Стјепановић.

У први разред у школску 2021/2022. годину био је уписан 191 ученик.

Related posts

ПАКЕТИ ПОМОЋ ЗА ДЕВЕТ ПОРОДИЦА НЕСТАЛИХ ОСОБА

admin

Ишчекивање Васкрса
окупано хуманошћу

Derventski List

Ловци сутра нишане шакале

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još