Друштво

Хуманошћу служе за
примјер вршњацима

Градска организација Црвеног крста данас је захвалницама наградила ученике средњих школа који су у овој школској години први пут даровали крв.

Захвалницама су награђени ученици из Стручне и техничке школе Љиљана Катанић, Бојан Радановић, Недељко Сибинчић, Данило Медић, Нина Ђурић, Милена Топић, а из Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Давид Миланковић, Дамјан Теофиловић и Адријан Ћорић.

– Крв сам први пут даровао прошле године у новембру, па у марту ове године, и планирам да наставим. Поручујем свима да почну да дарују крви, јер је то заиста хумано – рекао је Сибинчић, а и Нина Ђурић је додала да ће наставити да се одазива акцијама добровољног давалаштва.

И ученица Љиљана Катанић казала је да је свјесна да је то мали гест који некоме може много да значи.

Предсједник Комисије за добровољно даривање крви Борислав Миоданић казао је да свих девет средњошколаца заслужују похвале.

– И сам сам вишеструки и вишегодишњи давалац крви, и ученицима препоручујем да наставе да буду даваоци и да се одазивају акцијама добровољног даривања крви. Једна боца крви спаси три – четири живота – казао је Миоданић додавши да вјерује да ће ови ђаци утицати на своје вршњаке да крену путем добровољног давалаштва.

Related posts

Кулинарство једина
професија у којој се видим

Derventski List

„Дом културе“ на филмској траци
записао голготу дервентских Срба

Derventski List

У Мароку сам имао осјећај да путујем кроз вријеме

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još