Друштво

Хуманошћу уљепшавају празнике суграђанима

Коло српских сестара „Царица Милица“ и ове године настоји да уљепша празнике онима којима је помоћ потребна, а свој допринос могу да дају сви суграђани током божићне акције прикупљања намирница која је у току.

Сви који су у прилици да помогну, намирнице и хигијенске потрепштине могу да оставе у Саборном храму Успења Пресвете Богородице до 31. децембра, сваким даном, осим понедјељком, у периоду од осам до 16 часова.

– Намирнице суграђани могу оставити и у корпама које су постављене у маркетима „Корт“ и „Ђурић“ – казали су у колу додајући да уколико неко није у могућности да остави или донесе пакет са потрепштинама, може да контактира чланице кола на број телефона 065/882-265.

– Осим божићне акције, планирано је да на Бадњи дан испред Саборног храма и испред цркве Преображења Господњег у Новом насељу буде одржан базар на којем ће бити изложени производи домаће радиности наших чланица, а радионице на којима правимо ручне радове се већ одржавају у планираним терминима – додали су из кола.

Свој допринос акцији коју организује коло дао је дервентски спортиста Душан Марић и полазници његовог „BodyArt Fitness“ клуба.

Подјела прикупљених намирница биће организована у седмици пред Божић.

Светосавски бал

У Колу српских сестара увелико кују планове за организацију хуманитарног Светосавског бала, који би, колико не буде пооштравања епидемиолошких мјера, требало да буде одржан крајем јануара идуће године.

Related posts

У „ТРОЛ“ СТИГЛА ДОНАЦИЈА ИЗ „ЗДРАВО“

admin

Кућа за Козарове под кровом

Derventski List

СТИГЛО ПРОЉЕЋЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još