ИЗДВОЈЕНОНовости

ЦЕНТАР ГРАДА ДОБИЈА НОВИ ИЗГЛЕД

Центар града, односно простор између Основне школе „Никола Тесла“ и подручне јединице катастра, ускоро ће добити потпуно нови изглед, с обзиром да је почела изградња новог паркинга, али и реконструкција фасаде на згради коју ће красити први дервентски мурал, те платоа испред тог објекта.

Из Одјељења за стамбено – комуналне послове Општинске управе навели су да се ови послови финансирају из општинског буџета.

– Уређење паркинга између џамије и зграде катастра, које је повјерено фирми „Геокоп“, почело је прије неколико дана припремом терена, а вриједност овог пројеката, заједно са изградњом платоа код ОШ „Никола Тесла“, износи 80.000 КМ – навели су из одјељења.

Додали су да је плато замишљен као мини – трг са простором за окупљање и сједење, зеленилом и расвјетом.

Посебан пројекат тиче се уређења фасаде на згради поред школе „Никола Тесла“ у вриједности од 10.000 КМ, а која је повјерена фирми „Ехта-Р“.

– На овој згради, као посебан пројекат, планиран је мурал. Умјетник Рикардо Друшкић ангажован је да мотивима града украси зидове објекта на платоу у центру града. Исти умјетник ће урадити мурале у пет градова, односно Горажду, Сарајеву, Требињу, Зеници и Дервенти, а у склопу пројекта „Буђење солидарности“. Овај пројекат финансиран је од стране Инфо центра Европске уније у БиХ, а приједлоге за мурале дају сами градови – поручили су из одјељења.

 

Related posts

Љубичасто рухо у знак подршке обољелим од епилепсије

admin

ЛЕГЕНДЕ ЗАГРИЈАЛЕ ДЕРВЕНЋАНЕ

admin

ЗАТВОРЕНИ КАРАНТИНИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još