Друштво

Циљеве достижем корак по корак

Рад, труд, упорност и јака воља, особине су које красе Мају Орландо, а које су јој донијеле резултате за понос, између осталог и титулу ученице генерације у Основној школи „19. април“.

Осим што је узоран и марљив ученик, Маја је кроз школовање дала допринос у бројним областима, а награде су често стизале и са такмичења.

– Најбоље резултате имала сам на такмичењима из физике, и то на градском такмичењу на којем сам освојила прво мјесто, а одмјеравала сам и знање и из математике. То су предмети који ми добро иду због чега сам била одлучила да школовање наставим у средњој медицинској школи у Бањалуци, али сам се ипак одлучила за гимназију – истакла је ова ученица.

Осим редовне основне школе завршила је и Основну музичку школу „Владо Милошевић“ у Бањалуци, гдје свира виолину у класи професорице Јованке Роћеновић. Ни ту резултати нису изостали, а њен дом красе и двије прве награде са музичких такмичења, али и бројна друга признања.

Ова ученица је додала да ка својим циљевима корача корак по корак.

– Много тога може да се постигне уз труд, рад, дисциплину и одрицање. Увијек треба бити упоран и ићи корак по корак ка својим циљевима – поручила је Орландо.

Пјевачка група

и цртање

Ова свестрана дјевојка услободно вријеме воли да црта, а активан је члан пјевачке етно – групе СКУД „Дервента“.

– Са пјевачком групом сам ишла на разне наступе и уживам у томе – додала је Маја.

Related posts

Ученици представили музичке
вјештине на инструментимa

Derventski List

„АДИКО БАНКА“ ДОНИРАЛА „СУНЦУ“ ПЕТ ГПС САТОВА

admin

Залихе пуније
за 112 доза крви

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još