Новости

Црнча не заборавља своје хероје

Цијена коју смо платили за слободу и опстанак Републике Српске је огромна, а плаћена је животима, здрављем и најбољим годинама најхрабријих и најчаснијих синова, а наша обавеза је да их памтимо и помињемо.

Поручено је то данас у Црнчи гдје је служен помен и одата пошта борцима из овог села погинулим током Одбрамбено – отаџбинског рата.

Послије парастоса сјенима 15 бораца чија су имена уклесана у спомен – обиљежје поклонили су се и вијенце положили чланови њихових породица, у име градоначелника шеф Одсјека за борачко инвалидску заштиту Станиша Микеревић, делегација Градске борачке организације и Одбора бораца Мјесне заједнице Црнча, те представници СНСД-а, СДС-а и СП-а.

Пошту страдалим одао је и бивши командант батаљона у Осињској бригади Миланко Перић.

– Све оно што би требало рећи пред њима не може се ријечима описати и најбоље би било да шутимо. Да ови борци знају да долази предсједник друге државе и одликује своје борце, наше непријатеље, мислим да би поново устали и ишли у борбу – рекао је Перић.  

Related posts

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

admin

„Шакалијада“ окупила
више од 700 ловаца

Derventski List

ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА КОЛА СРПСКИХ СЕСТАРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još