Друштво

Шетња по Мотајици у знаку борбе против рака дојке

Шетња по планини Мотајици, коју сутра организују Туристичка организација Дервенте и Планинарско еколошко – друштво „Kестен“, допринос je обиљежавању мјесеца борбе против карцинома дојке, а организатори позивају суградјане да им се придруже у овој мисији.
Из Туристичке организације истичу да на овај начин желе да „обоје природу у розе“ бар на један октобарски дан, у знак подршке онима којима је потребна и у знак напомене колико је превенција битна, јер је рак дојке изљечив ако се открије на вријеме.
– Ове године су се Туристичка организација и планинарско друштво „Kестен“ укључили у буђење свијести о овој опасној болести кроз заједнички пројекат промоције здравог начина живота као једног од облика превенције, не само ове, него и других болести. Ријеч је о шетњи по обронцима Мотајице кроз нетакнуту природу која је ту за све – потврђено је из Туристичке организације.
Ову активност су поред градске управе и градоначелника подржала и друга јавна и приватна предузећа.
Шетња почиње сутра у десет часова испред Ловачке куће „Орљак“ и наставља се ка Ловачкој кућу у Трстенцима.
– У Трстенцима ћемо на погодном мјесту везати розе врпцу у знак подршке свим женама које се боре с овом болешћу и у знак напомене свим другим о битности превенције и раног откривања – наводе из Туристичке.
Радници предузећа „Комуналац“ већ данас су пружили подршку организацији кроз поправку рупа на путу који води ка ловачкој кући.
Октобар се као Међународни мјесец борбе против рака дојке обиљежава се широм свијета у циљ је да се скрене пажња на распрострањеност рака дојке и подигне свијест о значају превенције и раног откривања ове болести.

Related posts

Почео други круг уписа у средње школе

admin

ПОКЛОНИ ОБРАДОВАЛИ ЧЛАНОВЕ „СУНЦА“

admin

Почела нова школска година

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još