Друштво

Школа славила залагање
и труд својих ђака

Залагање и труд ученика, као и њихови успјеси, слављени су данас у Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима током Дана ученичких постигнућа.

Под кровом школе у Календеровцима образује се 98 ученика, од чега подручно одјељење у Дријену има 18, а у Малици девет ученика. Сви они својим разултатима чине школу поносном, поручила је директорица  Маја Петровић.

– Дан ученичких постигнућа прилика је да се осврнемо на  све резултате које смо остварили у протеклој години и одамо признање ученицима који су уложили своје вријеме и труд да представе школу на најбољи начин. Иако смо мала школа, били смо дио свих такмичења Републичког педагошког завода, Црвеног крста, али и другим – казала је Петровићева додајући да ова образовна установа захваљујући подршци локалне управе константно унапрјеђује услове за извођење наставе.

– Од Градске управе смо добили подршку када год нам је била потребна. Осим нових котлова за гријање који су школске просторије учинили топлијим, ускоро ће бити асфалтиран и кошаркашки терен који је у лошем стању – додала је Петровићева.

Дан ученичких постигнућа пратила је приредба коју су припремили ђаци и наставници, а коју су пратили и бројни гости, међу којима и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

– Вјерујем да ћете у будућности бити још бољи, а да ће ученици који завршавају основну школу мудро изабрати своје будуће занимање. Градска управа је уз Календеровце и наша подршка ни убудуће неће изостати – казао је Јефтић и најавио уређење центра мјесне заједнице, те школског игралишта.

ОШ „Тодор Докић“ овог прољећа опрашта се од осам матураната, а ласкавом титулом ученика генерације награђен је труд Филипа Ђукића.

– Био сам добар на часовима, а учествовао сам и на такмичењима из физике и математике и све то је утицало да постанем ученик генерације – казао је Ђукић који школовање планира да настави у занимању техничар информационих технологија.

Лијепе успомене из основне школе носи матуранткиња Шејла Мехмедовић, која признаје да ће јој недостајати школски другари.

Једна од ученица која је крунисала знање из математике  јесте Алмина Алихоџић освојивши прво мјесто на школском и треће на градском такмичењу.

Испраћајући генерацију матураната, школа се припрема и за долазак нових ђака. У први разред уписано је 13 првачића, што је знатно више у односу на лани када су у школске клупе први пут сјела четири ђака.

Резултати

ОШ „Тодор Докић“ посебно је поносна на ђаке који су учествовали на бројним такмичењима и показали своја знања и спортске вјештине.

На ликовном конкурсу у оквиру Фестивала хумора и дјечијег стваралаштва ОШ „19. април“ ученица Вања Ђукић из подручног одјељења из Дријена у категорији ученика нижих разреда освојила је прво мјесто, а у категорији виших разреда основне школе Аријан Смиљић друго, а Дуња Бјелошевић треће мјесто.

Школа је била домаћин градског фудбалског такмичења на којем је екипа домаћина освојила треће мјесто.

На градском такмичењу из математике Филип Ђукић је освојио друго мјесто у категорији девети разред, а Алмина Алихоџић треће мјесто у категорији седмог разреда.

Школа је била домаћин и градског такмичења из информатике на којем је ученик деветог разреда Филип Ђукић освојио треће мјесто. На такмичењу из физике ученик седмог разреда Андреј Малић освојио је друго мјесто, а ученик деветог разреда Филип Ђукић друго мјесто.

На градском такмичењу из атлетике ученик деветог разреда Бојан Петковић био је трећи у трци на 800 метара, док је ученик деветог разреда Дамир Хамзић освојио друго мјесто у бацању кугле.

Related posts

Рок за уплату друге рате пореза на непокретности истиче 30. септембра

admin

За изградњу дома Пијетловићима
прикупљено 4.000 КМ

Derventski List

Видовданско вече духовношћу обасјало град

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još