Друштво

Ђаци данас поново у клупама

У основним и средњим школама у Републици Српској, данас је почела нова школска година.

Часови трају 45 минута, без дијељења одјељења, уз придржавање епидемиолошких мјера.

Од ове школске године уведене су и новине у наставне планове и програме у основним школама. Ученике другог разреда очекује нови предмет – дигитални свијет, а дигитализовано је још 18 уџбеничких садржаја који су наставницима и ученицима доступни на платформи Министарства просвјете и културе.

Ђаке су у новој школској години, изузев ОШ „Никола Тесла“ који ће наставу похађати у просторијама ОШ „19. април“ и средњошколском центру, дочекале све дервентске основне и средње школе.

Четири дервентске основне школе у новој школској години дочекаће и нову генерацију ђака првака, њих 191, а и ове, као и претходних година, градоначелник Милорад Симић првог дана наставе обрадоваће их школским торбама и прибором.

Градске школе „Никола Тесла“ и „19. април“ и ове године предњаче по броју уписаних првачића, те ће у ОШ „Никола Тесла“ кренути 94 првачића, док је у „19. април“ уписано 70 нових ђака.

У Основној школи „Ђорђо Панзаловић“ у Осињи по први пут ће у школске клупе сјести 17 ученика, док се Основна школа „Тодор Докић“ у Календеровцима припрема за дочек десет ученика првог разреда.

Термини подјеле школских торби и прибора:

– девет часова ОШ „Тодор Докић“, Календеровци;

– десет часова ОШ „19. април“ (за првачиће из ОШ „Никола Тесла“);

– 10.30 часова  у ОШ „Ђорђо Панзаловић“, Осиња;

– 11 часова у ОШ „19. април“.

Related posts

Сутра краћа искључења струје у Кулини

admin

ЂУРИЧИЋИ ДОБИЈАЈУ КУПАТИЛО

admin

Средоје Новић представља
књигу „Од Детлака до Ист Ривера“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: