ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђаци ОШ „Никола Тесла“ наставу ће похађати у ОШ „19. април“ и средњим школама

Ученици Основне школе „Никола Тесла“ наставу у другом полугодишту похађаће у објектима ОШ „19. април“ и средњих школа, одлучено је то након што Општинска комисија за процјену штете послије земљотреса није дала сагласност за одвијање наставе у објекту школе.

Земљотрес који је крајем прошле године погодио Петрињу, а који се у значајној мјери осјетио и у Дервенти, проузроковао је оштећења на објекту ОШ „Никола Тесла“, те је послије прегледа стања општинска комисија установила да нема опасности од урушавања објекта, али да из предострожности није препоручљиво одвијање наставе у овом објекту.

Вођени тиме, руководство школе усагласио је са помоћником министра за предшколско и основно васпитање и образовање да је ради заштите здравља и живота дјеце и запослених у овој образовној установи рјешење наставу одржавати у другом објекту.

– Договорили смо да ће за ученике од другог до деветог разреда учионице Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе бити нове учионице у овом полугодишту, док ће првачићи наставу и продужени боравак  имати у ОШ „19. април“. Сви ученици ОШ „Никола Тесла“ наставу ће слушати у другој смјени, а у складу са свим прописаним мјерама, укључујући и скраћене часове – објаснио је директор ОШ „Никола Тесла“ Љубиша Ђурић додавши да ће овај нови начин рада на снагу ступити од понедјељка.

– Овај принцип рада на снагу ступа од понедјељка, 25. јануара, док ће дјеца у 21. и 22. јануара наставу похађати онлајн – рекао је Ђурић.

Казао је да су разредници у сталном контакту са родитељима, тако да ће о свим новитетима бити на вријеме обавијештени.

– Родитељи и ученици биће обавијештени о тачном распореду учионица у којима ће дјеца похађати наставу, а већ је познато да ће радити по раније одређеном распореду часова – рекао је Ђурић додавши да ће увијек један од запослених из школске управе бити на располагању ученицима у просторијама Средњошколског центра.

– У наредном периоду планирано је да републичка комисија процјени стање у школи и предложи наредне кораке који бисмо требали да предузмемо како бисмо објекат вратили у употребу. Док комисија не утврди стварно стање неизвијестан је и временски оквир до када ћемо да радимо по овом принципу. Вјерујем да ће се надлежни ухватити у коштац са овим проблемом како бисмо га што прије ријешили и како би се наши ученици у што краћем року вратити у своје учионице – рекао је Ђурић.

Related posts

Његовање суживота
остаје главни задатак

Derventski List

Данас хладно, на планинама снијег

admin

Народна библиотека поклања
дамама бесплатну чланарину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još